fredag 3 mars 2017

Prima primula

Jag missade bussen med flit och tog en sväng inom Fröjd af Sverige efter jobbet idag. Det är lite farligt att ha en sådan trevlig butik så nära sin arbetsplats, så jag försöker att inte gå dit alltför ofta, hihi! Nu var det ändå ett bra tag sen sist, och med en halvtimme till nästa buss så hann jag inte ställa till med alltför stor ekonomisk skada. En ljuvligt vårgul primula slank iallafall ner i en påse.


Väl hemma fick den posera lite fint på utebordet (bland kvarglömt julpynt och fågelbajs...) en kort stund i det sista dagsljuset, men när "modelljobbet" väl var avklarat fick den följa med in till köksbordet. Blommorna ser nästan ut som små rosor!


I helgen ska jag nog både röja av och skura utebordet och vårfixa lite på riktigt. Marsvädret kan väl i och för sig bli lite hur som helst framöver, men en liten vårhörna kan man väl iallafall unna sig, och det på ett ställe där man går förbi flera gånger om dagen. Men nu tar vi fredagkväll så länge. Må så gott där ute i stugorna!

3 kommentarer:

 1. Sicken söt primula och härlig vårfärg också.Det behövs faktiskt lite nytt här hemma i fönstren också. Vissa krukväxter jag köpt för inte så länge sedan har tyvärr torkat ut redan. Tycker det är svårt med elvärme som gassar alldeles under fönstren under vintern....jorden torkar ju ut på nolltid eller så blir det för mycket vattning istället....hm....Ska man satsa på torktåliga kaktusar i köket?? Det har jag nog inte lust med heller....
  Hoppas du får en fin helg i alla fall och hoppas solen skiner för den rätta vårkänslan! Kram/Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar i ärlighetens namn inte vara så bra på att hålla liv i mina primulor. Man får nog se dem som snittblommor, hihi! Annars kör jag med murgröna både här och där. Tål att torka upp lite mellan vattningsvarven, och om man duschar dem då och då så håller de sig riktigt fräscha och fina. Fin helg till dig också! :-)

   Radera
 2. Så vacker, mild färg på primulan! De är svåra att hålla liv i men glasverandan kanske är en bra plats. Jag brukar gräva ner mina i rabatten och ibland kommer de igen.
  Ha en fin fredag kväll!
  Kram Eva

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!