söndag 26 mars 2017

Ringblommor och åsikter

Vad passar väl bättre att fira sommartiden med än en bukett solgula ringblommor? Det är iallafall vad jag kom hem med efter gårdagens besök på byns finaste lilla blomsteraffär. De matchar helgvädret bra, får man säga, för oj vilka härligt soliga dagar vi har haft i "Glesbygd".


Jag börjar omvärdera det där med gula blommor mer och mer. I sommar får det nog minsann bli fler gula ringblommor här hemma. Köksträdgården får mer än gärna vara en färgstark plats i min trädgård!


Jag flyttar runt vasen lite, beroende på i vilket rum jag befinner mig. Man vill ju njuta av det vackra mest hela tiden! I gröna rummet är det lite pysselstökigt på matbordet för tillfället, så när det var fotodags fick blommorna flytta till västerfönstret. Här har också den roliga ansiktskrukan från Madame Stoltz hamnat. Den är ju minsann också lite gul, fast mer åt det smutspastelliga hållet.


Man kan ju tycka att vår lille tamburvän är fruktansvärt politiskt inkorrekt, men det kan man ju tycka om mycket nuförtiden, om det bara är det man vill. Jag tycker faktiskt att den lille trägubben är riktigt fin, och att den passar fint med min övriga samling minst lika roliga (vita) trägubbar som står i det andra fönstret. Om någon skulle ha åsikter kring våra intentioner, så kan jag berätta att både maken och jag är väldigt trygga i vår värdegrund, och att den är mer än tydlig för alla som känner oss. 


Nu blir det söndagmiddag i form av stekt torsk med kokt potatis och remouladsås. Kan helgen sluta bättre? Jag tror nästan inte det! Det skulle väl vara ett bad också, som pricken över i. Så får det bli!

1 kommentar:

  1. Åh vad fint du gjort i fönstret och runt omkring. Den där ansiktskrukan har jag spanat in på vår handelsträdgård....kanske borde slå till...?!
    Den där träfiguren tycket jag också gör sig bra där! (utan nåt ont menat)Tycker den är rätt käck. Du kan få till det du!
    Nu skiner solen redan och dags att börja en ny dag. Hoppas solen lyser på dig också! Kram/Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!