torsdag 9 mars 2017

Tulpaner i kruka

Inspirerad av alla härliga trädgårdsbloggar, så slängde jag ner några tulpanlökar i en zinkhink i höstas. Den där hinken har sedan stått på vinterförvaring inne i ladan, och när jag tog fram den härförleden så var det inte speciellt mycket action där, om man säger så. Jag har flyttat hinken till växthuset så att den får lite ljus, så får vi väl se vad som händer. Sen fuskade jag lite grann häromdagen och köpte "färdiga" tulpaner i kruka i mataffären. Man vill ju inte bli utan!


På etiketten såg det ut som att kronbladen ska bli ljusrosa, men just nu ser de mest bara vita ut. Fina är de i allafall. När jag kom hem från jobbet idag hämtade jag lite jord i en pallkrage och tryckte ner lökarna i en zinkkruka med hål i botten. Som vanligt jublar jag över det omedelbara resultatet, hihi!


Jag har ställt upp krukan på trappan, så att vi får njuta lite varje gång vi går in och ut. Tulpaner tål ju faktiskt lite kyla, men blir det för kallt får jag väl ställa in dem i farstun över natten. Narcisserna till vänster ställde jag dit redan i förra veckan, när jag pysslade på bordet på hörnet.


Trappan är fortfarande ostädad efter vintern. Betongen är riktigt alggrön, och även om jag är känd för att gilla grönt, så blir det nog en rejäl avskrubbning med rotborste och högtryckstvätt framöver i vår. Dörrmattan är i gummi och går också utmärkt att bara skrubba av. 


Nu ska jag försöka ta mig igenom en torsdagkväll utan Mandelmanns. Det känns lite vemodigt, men de kommer ju igen med en ny säsong framöver. Jag får väl gå och lägga mig tidigt och läsa någon av mina bokreaböcker istället. Inte så dumt, det heller.

1 kommentar:

  1. Jamen vilket fiffigt tips! Rådjuren har redan varit på de små gröna tulpanbladen så jag få göra om och göra rätt :)
    Ja visst var det lite tomt utan Mandelmanns härliga program...
    Fredag igen, snart helg, skönt!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!