tisdag 25 april 2017

Hagel, frösådder och sånt

Det är märkligt aprilväder i "Glesbygd", med sol, regn och hagel om vartannat. Det enda som känns konstant är den kalla temperaturen, brrrr... Vad ska man ha för kläder på sig, när det är minusgrader på morgnarna och kalla vindar mest hela tiden? Jag klafsar fortfarande runt i mina stickade vinterkoftor, och går jag ut har jag både halsduk och vantar. Så oändligt trist det börjar bli...


Mina krukodlade tulpaner på kökstrappan har blivit rejält piskade av iskulor flera dagar i rad, men de sjunger ändå på sista versen, så det gör kanske inte så mycket. Jag ska ta och gömma hela krukan i köksträdgården, i väntan på att bladen har vissnat ner och jag kan pilla ner lökarna i någon rabatt.


Varje dag går och svär över hur trist det är med alla försådder som dräller och drösslar på alla möjliga och omöjliga ställen i stugan. "Nästa år ska jag inte så ett enda frö i förtid," träter jag, men samtidigt kan jag inte låta bli att vara mallig när jag ser hur tomater och pumpa växer så det knakar. Måtte det åtminstone bli varmt nog att lämna dem ute på glasverandan snart, i väntan på flytt ut till växthuset.


Ute på glasverandan är det fortfarande vansinnigt kalla nätter, men om dagarna är det riktigt varmt och gott när solen ligger på. Man skulle nog kunna ställa ut en värmefläkt om nätterna, men det orkar jag inte riktigt ta tag i, så plantorna åker fram och tillbaka ett tag till.


Och så tar vi "lill-fredag" på Solhäll, med ännu en ledig onsdag på agendan imorgon. Har vi tur får vi besök av hantverkaren vi alltid ringer in när det är dags för något större projekt. Den här gången hoppas vi få lite hjälp med att fixa till vårt trista lilla badrum inom en hyfsat snar framtid.  Vi får väl se vad han säger. Förhoppningsvis får jag anledning att återkomma om det framöver. 

2 kommentarer:

  1. Ja du här har det varit riktigt busväder. Igår morse var det helt vitt ute....som man önskat till jul....och blåste som bara den....fast blött och slaskigt. Men inte så kul när man dessutom har sommardäck på bilen....Idag har det töat bort på cykel- vägarna också och är fläckvis soligt och skönt. Jag känner igen dilemmat med frösådder också....här står dom lite varstans och dräller men det blir ju fint i sommar intalar jag mig.....
    Ha en skön ledig dag nu då! :) /Nettan

    SvaraRadera
  2. Glöm inte att se till att hantverkaren får in det nya badkaret...:-)
    Kram Elin

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!