söndag 2 april 2017

Klippa ner och kratta upp

I förmiddags var det regnigt och rått i luften, så maken och jag tog en snabb tur till Folkets Park i grannbyn, där det var bordsloppis. Vi gjorde inga betydande fynd, men jag hittade två blomkorgar och maken hittade en grillad korv, så vi var båda ganska nöjda när vi åkte hem. 

En bit in på eftermiddagen slog vädret om och blev varmare, så då hoppade jag i trädgårdskläderna och begav mig ut. Bland annat klippte jag ner fjärilsbuskarna och alla gamla perenner i rabatterna på framsidan av huset. Snösläden står visst kvar framme, haha! Förhoppningsvis behöver vi inte den förrän nästa vinter. Kanske är det en bra vädergaranti att låta den stå kvar framme ett tag till?


I buskaget i söder blommar redan en tuva påskliljor, i ett hav av blåa småblommor. Vilken "Heja Sverige"-kombination! I rabatterna har tulpanlökarna kommit upp, men de blommar inte än.


Jag krattar inte löv på hösten, så det gjorde jag nu. Iallafall löven som låg på gräsmattan under det gamla päronträdet. Runt stammen på trädet har ormögat kommit en bra bit på väg och blommar nog snart för fullt. 


Borta vid husgrunden har kejsarkronorna börjat slå ut. De är en kvarleva från tidigare husägare, och jag låter dem stå kvar, även om jag inte riktigt gillar orange i rabatterna. Sorkar lär ju dessutom inte gilla just den här blomman, så det är ytterligare en anledning att ha den kvar. 


Jag vet att det är smart att inte rensa bort alla löv ur rabatterna, men jag tycker det ser så skräpigt ut, så jag brukar ta bort dem. I år ska jag nog ändå testa att låta dem ligga kvar. Jag får väl gömma dem under ett lager kogödsel.


Och så var helgen slut. Igen. Det känns onekligen som om dagarna bara susar förbi. Fördelen med det är ju ändå att det snart är helg igen. Fast däremellan kommer en ledig onsdag, hurra! Hoppas det blir trädgårdsväder då med.

2 kommentarer:

 1. Ja, nu händer det mycket i trädgården! Jag krattar inte löv på hösten och knappt på våren heller, tar bara det som fastnat i högar. I rabatterna tar maskarna hand om det. Jag är nog lat men jag tycker om lite naturligt och naturen ska ha sin gång. Prydligheten passar inte i min trädgård .... tycker jag.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Tur vi har våra lediga onsdagar! Det blir liksom aldrig riktigt lika motigt då, på söndagkvällarna...🤗 Hoppas också på trädgårdsväder på onsdag!
  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!