lördag 8 april 2017

Öppen gård

Idag gjorde vi en liten utflykt till Nedanbäck, som är en välkänd bondgård här i kommunen med kouppfödning och egen gårdsbutik. De har öppen gård i helgen, då man kan få komma och titta på både gården och alla fina djur som finns där. Det ville vi ju inte missa!


På gården föder man upp nötkreatur av rasen Limousin, och dagen till ära grillades det hamburgare från eget kött på gårdsplanen. Lite märkligt kändes det allt att käka burgare medan korna tittade på, men ska man äta kött är det ju bra att se hur djuren faktiskt har det. Den här krabaten har nog iallafall ett trevligt liv, så länge det varar. 


Gården har även grisar, och i en av stallarna hittade vi två små griskultingar som låg och värmde sig i skenet från en grislampa. Undrar just om de vet hur trendig lampa de faktiskt har. Som taget ur ett inredningsreportage, hihi!


Mina favoriter var (som vanligt) de alldeles nyfödda lammen. Herregud, så fluffiga och fina! Jag funderade på allvar att smuggla med mig ett hem. 


Det är jobbigt med så många besökare när man är liten. Bäst att ta en liten tupplur hos mamma.


På gården finns även flera fina gamla hus. Bakom den här gula dörren hade man ju kunnat tänka sig att kika in, men fullt så påflugen är inte ens Fröken Grön, hihi!


Gårdsbutiken ligger i ett liknande hus. Här kan man köpa med sig både det ena och det andra, som till exempel färs, korvar, leverpastej, grytbitar och 40 kilos köttlådor, men också kryddor och annat.


Jag kunde inte låta bli att kika in i rummen som låg bakom butiksdelen. Så himla fint med originaltapeter i alla rum och vackra trätak och -golv. I ett av rummen var påskduken redan pålagd. 


På gräset utanför gårdsbutiken hade någon lämnat spår efter sig, i form av vackert lysande gerberor. Vad leder det spåret fram till, tro?


Jo, till förträffliga floristfröken F från byns finaste lilla blomsteraffär, som hade dukat upp mängder med blomster och fina påskarrangemang att köpa med sig hem!


En sån här krans skulle man ju kunna tänka sig att pryda matbordet med hemma i påsk.


Själv köpte jag två små glasägg som man kan fylla med vatten och använda som hängande små vaser. Sen drog vi hemåt igen.


Om någon bor i krokarna och är sugen på en liten lantlig utflykt i helgen, så har Nedanbäck öppen gård även imorgon mellan 10 och 14. Se till att ta med er en stor tom väska så att ni kan smuggla med er en lammunge hem i, hihi!

2 kommentarer:

 1. Öppen gård är så trevligt att besöka, vi gör det så snart vi har möjlighet. Gårdsbutiker dyker upp lite här och var och det är mycket trevligare att handla där än att gå i snabbköpen.
  Vilken fantastisk blomsterkrans, tänk så många blommor som gått åt för att göra den.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Åh vilka söta små! Så mysig utflykt. Synd då att du inte hade någon jätteväska på lut;) Och vilken vacker krans, tänk om man kunnat få till en sån.....Hoppas du har en fin söndag också! Här känns riktigt varmt och skönt. Har inte varit ut nåt riktigt på nån dag men kanske vågar mig ut idag.
  Kram/ Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!