söndag 30 april 2017

Valborg med sol

Valborg har bjudit på solsken och klarblå himmel över "Glesbygd" precis hela dagen lång. Det tackar vi verkligen för! Vi fick spontanbesök av vänner från Blekinge och hamnade på skroten, som man tenderar att alltid göra på en söndag. Jag chockerade mig själv köpte inte en endaste pinal, men det är alltid lika roligt att gå runt där och rota. Allt man ser är ju ett potentiellt odlingskärl eller klätterstöd, och den snygga rostiga patinan är liksom redan fixad.


Sen blev det ärtsoppelunch hemma på Solhäll med provsmakning av nya Dumle med lime-smak till kaffet. Det senare var ingen direkt wow-upplevelse, men ju fler kolor man äter desto godare blir det. Och så är det ju fina gröna papper på dem, hihi!


Sen bökade jag i rabatterna på eftermiddagen. Rensade kirskål, klippte ner gamla perenner och räfsade upp gamla nedfallna kvistar från päronträdet. Maken laddade upp för årets första gräsklippning (vilket verkligen är välbehövligt), men gräsklipparen var inte alls med på noterna och vägrade att starta. Den får väl åka in på service i veckan, så får vi se om den piggnar till. Nu fick maken fylla på vatten i snäckdammen istället, så att Putte äntligen får vårbada. 


Innan perennerna kommer upp ser det lite stenigt och tomt ut i rabatten, men när nävor, iris, funkior och ormbunkar har växt tills sig blir det riktigt tätt och fint. Jag klippte ner två stora gräs bakom vattenbadet. De ser rätt döda ut för tillfället, men vaknar kanske till liv bara det blir lite varmare. Forsythiabusken blommar fortfarande med långa gula grenar som hänger ner i rabatten, men är nog överblommad snart. 


Någon brasa vet jag inte om vi orkar pallra oss iväg och se ikväll. Nu har jag fått syre så det räcker för en dag, så en varm dusch och lite soffhäng låter mer lockande. Imorgon klämmer jag in en förmiddagsloppis i grannbyn, men sen hoppas jag på fortsatt fint trädgårdsjobbarväder. Kanske blir det städning av växthuset då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!