lördag 13 maj 2017

En dag i köksträdgården

När jag laddar över bilder från kameran till datorn händer det att det dyker upp bilder som jag inte har en aning om finns på minneskortet. Det är maken som smygfotograferar sin fru när hon jobbar i trädgården. Idag fotograferades jag medan jag grävde i komposthögen. Den osminkade sanningen med rishögar, sopsäckar och diverse skrot kom visst också med, hihi! 


Komposten använde jag till mina pallkragar, och lite myllade jag ner under bärbuskar och rabarber också. Kogödsel på påse blev det också i pallkragarna. Sen pillade jag ner lite frön; både spenat, dill, persilja, plocksallat och isbergssallat. Nya jordgubbsplantor stod och väntade i växthuset sedan turen till Hässleholm i onsdags, så jag passade på att plantera dem också.


Tidigare odlade jag jordgubbar i en jordbädd direkt i marken. Nu byggde jag istället på en av singel-pallkragarna som står mitt i köksträdgården med en krage till,  och sen pillade ner mina nyköpta plantor där. Där är det sol hela dagarna, så det borde vara bästa stället för jordgubbar kan man tycka. 


Jag köpte tre olika sorter den här gången: Honeyoye, Tristan och Korona. De mognar lite olika i tid, och den som heter Tristan remonterar och ger bär hela säsongen. 


Jag ska nog fixa ett nät och spänna över plantorna sen, så att inte fåglarna hinner före. Nästa helg hyr vi släp och kör till tippen med rishögen och alla fula svarta sopsäckar som står och dräller överallt. Det ska bli skönt att bli av med dem. 


Att hänga i köksträdgården är som att ha en liten kolonilott. Det känns som en egen trädgård i trädgården. Jag hoppas på schysst väder imorgon också, så att jag kanske kan ta tag i ommålning av trädgårdsmöblerna. Vi får väl se vad morgondagen bjuder. 

1 kommentar:

  1. Ja men titta....självaste Fröken Grön fångad på bild...hi hi....Då är så himla flitig ju. Och vad mysigt det låter med en trädgård i trädgården.....Finns ju många som har alla möjliga specialväxthus men jag tycker ditt lilla växthus ser så fint ut! Jag har också jordgubbar i pallkrage...men mina stackare står i en enkel....hm....Hoppas du får en fin dag i dag också! / Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!