söndag 7 maj 2017

"Jag ska bara..."

Idag tänkte jag stanna inomhus och slappa. "Jag ska bara gå ut och pilla ner krassefröna," sa jag och gick ut en liten sväng på förmiddagen. Yeah, right... Plötsligt var klockan 17 och då hade jag gjort en faslig massa saker. Krassefröna åkte iallafall ner i slänten nere i köksträdgården...


... och eftersom jag hade så himla många frön över planterade jag även i diverse krukor och baljor, som råkade stå tomma sedan den stora växthusstädningen. Nu blir det krasse ÖVERALLT i sommar, haha! Och jag har ändå mängder av frön kvar.


Plåtkråkan hittade jag liggandes i ett ogrässnår nere i moraset. Han hade nog blåst ner i någon höststorm och blivit bortglömd. Nu får han hänga med mig i köksträdgården ett tag. 


När jag ändå skrapa och slipmus låg framme sedan gårdagens grindfix, så passade jag på att skrapa det lilla möblemanget som brukar stå utanför växthuset. Färgen hängde i stora flagor redan när jag köpte det på ett loppisställe för två somrar sedan, så det var verkligen på tiden. Ommålning får det dock bli en annan dag, för det ska bli regn ikväll.


Jag rotade i ladan, där det visade sig att jag visst har samlat på mig en hel kollektion rostiga ärggröna plåtkrukor. Jag samlade ihop dem på ett och samma ställe och tänker att det kan bli fint att ha dem tillsammans med lite fina blommor i framöver. 


Det mulna vädret till trots har det varit en riktigt ljummen och skön utedag, men nu drar det ihop sig till regn. Nu tar jag kväll och slappar lite innan den nya arbetsveckan tar vid. Go'kväll på er!

3 kommentarer:

 1. Gillar verkligen din köksträdgård och dina rostiga krukor!
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Jag gillar bänken som ni har där !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förra sommarens bästa loppisfynd! Lite smurfbänk över den, hihi!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!