måndag 1 maj 2017

Sköna maj välkommen

Och med första maj känns det som att våren definitivt har kommit. Vilken härlig dag det har varit! (Om än lite blåsig i början.) På förmiddagen klämde vi in en gårdsloppis hemma hos Pernilla, där även Marie fanns på plats för att sälja saker. Och jag kom naturligtvis inte därifrån tomhänt, hihi! Ett av fynden som fick följa med hem är ett litet hopfällbart cafébord med grågrön bordsskiva. Så fiiint!


Maken hittade ett rostigt gammalt solur till mig. Det har funnits på min önskelista en tid, och nu har jag alltså ett. Jag skruvade fast det (heja vad lätt det är med skruvdragare!) ovanpå den avsågade stammen nere i moraset. Om jag vände det i rätt solriktning vet jag faktiskt inte, men det går inte riktigt att läsa av tiden ändå, så det spelar inte så stor roll. Himla dekorativt är det iallafall, och det kan nog bli riktigt läckert när humlen grönskar nertill runt hela stammen.


Det blev några krukor också, och en vackert grönmålad låda/hylla som fullkomligt ropade ut "Fröken Grön, kom och köp mig!". Pernilla flätar så himla fina klätterstöd, så jag passade på att köpa ett sådant också. Tänk er så läckert med klättrande luktärtor i.


Vi var hemma redan vid 11, och då stod grannarnas gräsklippare och väntade på uppfarten. (Tack! Ni är bäst!) Det blir alltid så mycket "parkkänsla"bara gräset är klippt, även om det inte snaggades på den allra lägsta inställningen så här första gången. 


Jag har grejat i trädgården sammanlagt 6 timmar idag, så nu börjar det minsann bli riktigt välstädat. Nästan alla rabatter är rensade, och jag har börjat ställa ut lite bänkar och prydnader så smått. Växthuset och köksträdgården är kvar, men det är ju faktiskt bara första maj, så jag tycker ändå att jag ligger ganska bra till i tid. Nu ska ju vädret fortsätta att vara fint ett tag framöver, så det blir nog en trädgårdsdag till redan på onsdag. Hurra!

3 kommentarer:

 1. Kul att du gjorde några fina fynd! Ja, nu är våren här på riktigt och trädgårdsarbetet pågår för fullt. Känner också att jag ligger rätt bra i tiden i år, kanske för att jag bestämt att inte förså så väldigt mycket och inte ha så storslagna planer. Det ska vara behagfullt att jobba och vistas i trädgården.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Så kul att ni kom till vår loppis, det är alltid lika trevligt att få växla några ord med dig! De här sakerna fick ju rätt ägare må jag säga ;)
  Kram Marie L

  SvaraRadera
 3. Tack för besöket! Kan inte annat än instämma med Marie om att prylarna hittat hem : ) Ni har det så mysigt! Ses kanske på någon loppis i sommar - du vet nu har jag ju lite plats över hemma ; ) Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!