torsdag 11 maj 2017

Små kluster av gröna blad

I en trädgårdsgrupp på Facebook läser jag titt som tätt om mängder av finfina växtfynd som folk gör på matvarukedjan Liedl. Jag själv hänger inte där så ofta, men igår när jag ändå var i stan passade jag på att svänga in och kika. De hade faktiskt en rejäl hylla för perenner och buskar av olika slag, men just igår var den mer eller mindre tömd. Det var säkert alla hässleholmare i den där FB-gruppen som hade varit där och rensat, hihi! Jag hittade iallafall burkar med vattenväxten nate, så jag passade på att plocka med mig ett helt gäng sådana. 


När jag kom hem tömde jag allihop i kopparbaljan som står ute i en av rabatterna på baksidan. Jag tycker det är så fint när det guppar runt små kluster av gröna blad där, och jag hade det förra sommaren också, men de klarade inte vintern riktigt.


Min solcelldrivna fontän är också på plats i baljan, men eftersom det har regnat och varit mulet idag kom det inte med några vattenstrålar på bilden. Den funkar iallafall lika bra i år som förra året, kan jag intyga. I år har jag varit smart och surrat fast bottenpumpen med en ståltråd runt en tegelsten som ligger på bottnen. På det sättet välter den inte när det blåser. 


I helgen kommer solen tillbaka, så då blir det förhoppningsvis mer sprutt på vattenstrålarna. Kanske blir det mer sprutt på bloggerskan också, hihi!

1 kommentar:

  1. Man kan tydligen fynda trevliga udda växter på Lidl om man nu råkar vara ute i rätt tid,
    för de har ju sällan några större mängder.
    Jättefina vattenväxter du hittade!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!