måndag 12 juni 2017

Helgfix i köksträdgården

Det var minsann riktigt härligt trädgårdsväder i helgen. Jag hade egentligen inga större projekt på att-göra-listan, men fick en hel del gjort ändå. Bland annat fixade jag nya stabilare jordankare till grindstolparna in till köksträdgården. Grinden fick en liten hasp, och på den högra sidan (skymd av plymspirean på bilden här nedanför) grävde jag ner en liten ros som tidigare stod lite för skuggigt på den vänstra sidan. Om jag ska fixa till grindstolparna lite mer återstår att se. 


I växthuset hade jag en liten träskylt med texten "I'm in the garden", som jag hängde på grinden. Det blev lite charmigt, i all sin enkelhet. Kanske målar jag en egen skylt framöver, med en egen text. 


Jag städade också av bordet inne i växthuset, där det låg diverse bråte huller om buller. I år kör jag med trälådor som extra hyllplan i bakkant mot glaset. 


Jag älskar fortfarande det där bordet, som var förra årets bästa loppisfynd för 20 kronor. Det är alldeles förträffligt att kunna slabba med jord och vatten, utan att behöva vara rädd om bordsskivan. I korgarna har jag satt röd och gul paprika och i den grågröna krukan växer min lilla Coca Cola-pelargonstickling.


Jag körde grepen rakt igenom väggarna på två pallkragar som har funnits i köksträdgården i 5-6 år. Dags att byta dem med andra ord. Go'a grannen i norr trollade fram nya, och jag kunde byta de gamla utan att tömma dem helt på jord. Med lite falu rödfärg kommer det att bli ännu bättre. I förgrunden står ett av mina fikonträd, som har blivit så stort att det har fått flytta ut ur växthuset.


Nu så här på måndagskvällen har vi både regn och blåst ute. Det får bli en innekväll med Trocadero och deckarläsning istället. Inte så dumt, det heller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!