måndag 17 juli 2017

Grävskopa på besök

Vid 7-snåret imorse rullade så grävskopan in på Solhäll för att gräva ut och förbereda marken för stensättningen av vår uteplats. Hurra! Efter mätning efter konstens alla regler togs det första skoptaget, och oj vad det gick undan sen. Kan man önska sig en sån där manick i julklapp, månntro?


Det grävdes ur en rejäl krater i gräsmattan och matjorden som blev över lades upp runt sidorna. En del av jorden ska användas till att fylla upp längs stenkanten, men mycket ska användas till att jämna ut marken runtomkring lite grann. Det sluttar nämligen rejält här, åt alla håll. På den här bilden ser det verkligen ut som en bomb har slagit ner, haha!


När grävningen var klar lades markduk, och sedan kom det en kranbil som lastade av tonvis med sättgrus på en presenning på gräsmattan, som sedan flyttades till själva "kratern". Kantstenarna lastades också av, och fyra av dem ligger redan och väntar på placering nere i gruset. Sen ska det sättas gatsten i traditionell bågform, vilket jag verkligen ser fram emot att få se in action.


I grävande stund råder alltså mer eller mindre kaos i den här delen av trädgården, fast jag oroar mig inte det minsta, utan längtar redan nu efter det roliga "slutfiffet" med utemöbler, krukor, sidoplanteringar och sånt. Fast innan dess är det onekligen lite jobb kvar, hrmm...

2 kommentarer:

 1. Det där kommer att bli pricken över i:eti er redan finfina trädgård. A-K i Värmland

  SvaraRadera
 2. Äntligen på gång! Spännande med så där stort projekt. Det kommer bli jättebra med en plan, stenlagt yta för utemöbler.

  Visst är det otroligt häftigt när man har grävskopa på besök?! Och vilken precision de har de där proffsen. När grunden för min utbyggnad grävdes ut, förundrades jag över vilket finlir de kunde göra med en så stor maskin. Den grävaren var betydligt större än "din".

  Ser fram emot att följa fortsättningen.
  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!