onsdag 19 juli 2017

Högsommardag

Vilken högsommardag det har varit idag! Jag passade på att utnyttja den varma temperaturen och målade ett sista lager linoljefärg på grindstolparna och bordet i köksträdgården. Det där bordet alltså, haha! Ni ser ju själva hur skruttigt det är, och hade jag redovisat lite närmre hur min "renovering" har gått till så hade ni nog skrattat eller förfasat er. Men det får vara så. 


Och ja, ni skymtar ännu en ny vattenkanna där i bakgrunden. Jag är verkligen GALEN i vattenkannor, hihi! Zinkkannor i all sin glans, men ibland är det är ju onekligen mer praktiskt med vattenkannor i plast. Min gamla sprack över vintern (hur det nu gick till), så jag klickade hem en ny via en trädgårdshandel på nätet. Det blev en 12-liters Lungo med två handtag, som är himla lätthanterlig. Och GRÖN såklart, men den finns faktiskt i flera andra färger också. Jag gillar att den ser ut som en gammaldags kaffekanna. "Hej lilla tomatplanta! Får det lov att vara en påtår?"


Jag har stökat runt här nere mest hela dagen; klippt lite här och där, flyttat runt lite krukor och krattat lite grus. Köksträdgården är som en liten kolonilott, en trädgård i trädgården. Jag älskar att vara här!


Kvällen avrundades med lite vattning. Krassen i slänten fick sig också en omgång, för det behövde den. Nu börjar den blomma så smått. Den ljusgröna färgen på bladen är extra ljuvlig när kvällssolen silar in genom syrenhäcken bakom. 


På södersidan av huset har arbetet med uteplatsen fortskridit under dagen. Stenkanten är helt klar, stenmjöl har kommit på plats och sättningen av smågatsten har påbörjats. Extra roligt är det att stenen huggs lokalt i kommunen. Om man vill kan man köpa gammal återanvänd gatsten som är lite mer nött och mjuk i kanterna, men det har vi inte gjort eftersom prisskillnaden är extremt stor. Jag älskar det där traditionella bågformade mönstret som stenarna läggs i. 


Stensättningen fortsätter imorgon, och sen återstår det en del markarbete runtomkring och att så nytt gräs. Jag får ändå säga att jag är jättenöjd redan nu och kan se framför mig hur bra det kommer att bli när allt är klart. Formen på det hela är mer oval än vad som riktigt framgår av bilderna; nästan lite som en amerikansk fotboll. 


Tänk sen när vi får börja med slutpiffet, hurra vad roligt det ska bli! Ett nytt större bord står högst upp på önskelistan, så det ska vi nog börja fundera på. Och så lite nya krukor förstås! Jag inser att jag får vänta ett tag till. Om än en smula otåligt...

1 kommentar:

  1. Men vilken läcker vattenkanna! Jag gillar också zinkkannor, men bara till prydnad... när jag vattnar använder jag såna där tråkiga vanliga i plast, det är tungt ändå om man säger så... men den där tål ju att tittas på, och användas också förstås!
    Men åh så spännande med nya uteplatsen, det kommer bli urläckert, och med såna gatstenar och allt! Ser också fram emot när du har piffat! ;)

    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!