onsdag 12 juli 2017

Loppis på Hästveda Marknad

I samband med Hästveda marknad i juli varje år brukar en lokal idrottsförening ha loppis på torget en av dagarna. Idag var det den dagen, och eftersom vi bara bor 1,5 mil därifrån var vi naturligtvis där. Här brukar man kunna hitta roliga grejer, vilket vi gjorde även i år. 


En gammal utdragslåda i metall och trä, som nog har suttit i en verktygshurts i en verkstad någonstans. (Grattis till dig som köpte de andra två. Jag skulle ha varit lite snabbare där, hihi!)


Ett flätat "nystan" att ha i rabatten. På Chelsea Flower Show hade de megastora sådana här klot i en av idéträdgårdarna, och det var så himla läckert. Jag får spana efter fler på loppisarna framöver i sommar, fast jag får nog nöja mig med den mindre varianten.


En hemmabyggd vindflöjel som är så ful att den är helt underbar. (Hej Pernillas mamma! Nu när du inte köpte den här, så kunde jag inte låta bli!)


Två rostiga krukhållare, som man kan hänga på ett staket eller ett armeringsnät eller så. 


Det knäppaste fyndet stod nog ändå maken för: En utdragbar sängbotten från artonhundrakallt. Föregångaren till nutidens tältsäng, kanske? Ibland blir det lite väl knasigt, haha! Men vi har onekligen roligt på våra loppisrundor.


Det fanns även ett marknadsstånd där det såldes antikviteter, där jag hittade tre små flugsvampsljusstakar för julgransljus. Jag älskar ju flugsvampar och vill helst ha dessa i köksfönstret året om!


Tänk att man aldrig tröttnar på loppis. Den där känslan att leta skatter och hitta roliga saker. Det är ändå ett billigt semesternöje, får jag säga. Och fler loppisar blir det framöver, så stay tuned!

4 kommentarer:

 1. Du har loppisögon och hittar de roligaste saker! Undrar vad det blir av makens sängbotten?
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Du hittar verkligen roliga saker på dina loppisrundor. Har inte hittat nåt roligt alls i sommar, tycker det är mest skräp... vill också hitta såna roliga saker som du (sa hon avundsjukt...)
  Läste tillbaka lite idag, och fick nu inspiration till att stamma upp vår hassel som nu är onödigt stor både på höjden och bredden... Sätter upp det på attgöralistan.

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Loppisar är kul, du har hittat fina saker, jag har aldrig varit på den marknaden i Hästveda.
  Sommar hälsning/ Eva

  SvaraRadera
 4. Härliga saker du hittat! Hm.. sängbottnet, undras vad det blir av det?;) Utragslådan va jättefin, är också på jakt efter sådana liknande.
  Harmt om det fanns flera och du inte hann få dem.
  Här väntas det på sommarens bästa storloppis nästa vecka ! :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!