onsdag 5 juli 2017

Målarverkstad

Idag har jag stått ute i trädgården och målat hela dagen. Jag var ju tvungen att testa den där kromoxidgröna linoljefärgen jag köpte i Kivik igår, och när jag väl hade öppnat burken gick jag loss på både det ena och det andra. Så läcker grön färg! Nyansen är mer som på stolen på bilden. Bänken ser mer gulgrön ut än vad färgen egentligen är, men å andra sidan är detta bara första strykningen. 


Jag har haft lite blandade erfarenheter av att måla med linoljefärg tidigare. När vi målade träpanelen ute i smatten gick det hur bra som helst, men när jag målade vår grind för några år sen kändes det som om färgen aldrig ville torka. Idag kändes den extremt lätt att få på ytorna; både trärena och redan målade. Det återstår att se hur lång torktiden blir den här gången. När jag ändå var i farten målade jag om en grind som maken fyndade på loppis härförleden. Kanske grinden till köksträdgården borde få samma färg? För en gångs skull ska jag nog fundera lite.


Jag köpte en burk vanlig vattenbaserad lackfärg häromdagen, eftersom jag fick för mig att jag ville måla om en loppishylla som jag funderar på att testa ovanför kökssoffan. Köksstolarna (som är udda) fick också en omgång av samma färg. Den kommer från Jotun och heter "Guldlock" och är mer Kockumsgul i verkligheten än vad bilden visar. Egentligen vill jag måla om köksväggarna också. Och kökstaket. Och fönstren. Och byta bänkskivor. Och sätta om kaklet. Hmmm...


Bäst som jag stod där med penseln i högsta hugg, så levererades balkongräcket jag köpte på skroten i söndags. Det är grönt och vackert och hela 180 centimeter långt, och jag har som vanligt ingen aning om var jag ska ha det, haha! Fast sånt där har ju en tendens att reda upp sig. Någon ommålning blir det med största sannolikhet inte, eftersom jag älskar färgen precis som den är. 


Dag tre på semestern och idéerna och projekten är redan många. Precis som jag vill ha det! Och imorgon är en annan dag. Vi får väl se vad jag hittar på då. Eller inte hittar på... Det beror på vad jag känner för när jag vaknar.

3 kommentarer:

 1. Säger bara en sak, du är grym på de rätta detaljerna i GRÖNT, snyggt

  SvaraRadera
 2. Du kommer säkert hitta någon jättebra lösning för det där läckra räcket, skall bli kul att se vad du hittar på!
  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Hahaha det räcket skulle platsa direkt i min trädgård, jag har nämligen grindar i samma modell:)
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!