torsdag 20 juli 2017

På hemmaplan

Ännu en dag på hemmaplan. Jag vill hålla mig hemma nu när vi har hantverkare i trädgården. Inte för att jag kan hjälpa till med något, men glada tillrop kan man ju iallafall bidra med, haha! Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för när andra jobbar och jag bara kan titta på. Dessutom vill man ju låta dem arbeta ifred, men jag blir så rastlös när jag inte kan vara delaktig. Idag har jag mest fnattat runt och grejat lite här och där. Förmiddagen började med en rejäl disk och ett nytt avsnitt av Mordpoddenoch sedan grejade jag lite till i köksträdgården. Där finns alltid saker att göra, tack och lov. 


Vi funderar över vilka utemöbler vi ska ha på vår nya uteplats. Just nu har vi ett hopplock av sådant som har överlevt från tidigare somrar, utan någon egentlig tanke på att grejerna ska passa ihop. Man tager vad man haver, helt enkelt. Parasollet älskar jag, så det får vara kvar, och bänkarna som vi köpte förra året kan också hänga med ett tag till. Bordet (som dessutom är ommålat) är extremt rangligt och har egentligen redan kasserats en gång till förmån för ett annat bord. Drömmen är ett långt gediget bockbord med bordsskiva av tjocka vackra brädor. Var hittar man ett sådant, som klarar av att stå ute i väder och vind? Tillverka själva kanske? Eller be någon annan göra det? Vi grunnar vidare på det. 


Bilden här ovanför togs förra veckan, som ni kanske förstår. Nu är stensättningen så gott som klar, och det återstår bara att fixa till marken runtomkring, vilket vi också ska få hjälp med. Det behövs fyllas upp med ny jord på sina ställen, och ytan måste packas innan det går att gå på den. Hoppas det blir av imorgon, så att vi kan så gräs redan i helgen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!