lördag 19 augusti 2017

Myspysbelysning

I den lilla hallen innanför glasverandan finns det inga vägguttag, så där har vi bara möjlighet att ha elektrisk belysning i taket. Taklampan fyller sin funktion, men det har liksom saknats någon form av myspysbelysning att tända i hörnet vid bordet om kvällarna. Tidigare har jag haft ljusstakar med stearinljus där, men dem har jag nästan aldrig vågat ha tända, eftersom det bara är ett genomgångsrum som vi aldrig vistas i någon längre stund. Så hittade jag en fiffig lösning för några veckor sedan: En batteridriven fotogenlampa från Blomsterlandet.


Man tänder lampan på en knapp undertill på själva foten, och eftersom jag är en riktig klumpfia lyfter jag av glaskupan för säkerhets skull innan. Glödlampan som sitter innanför glaset lyser med riktigt varmt och fint sken, vilket var lite av en chansning när jag köpte den, eftersom lampan inte gick att provtända i affären. Sånt där blåare ljus som det ofta är i LED-lampor är jag inte så förtjust i.


Nu grunnar jag som bäst på om jag ska spraymåla själva foten i någon annan färg. Matt svart, kanske? Eller låta den vara som den är? Nu har vi iallafall en liten myspysbelysning att tända i hallen om kvällarna i höst. Jag tänder den om kvällarna redan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!