torsdag 3 augusti 2017

Tvätt, städ och lite byggvård

Idag har det verkligen regnat HELA dagen. Läge för inomhusaktiviteter, med andra ord. Jag tog äntligen tag i högen med ostrykt tvätt nere i tvättstugan. Där låg nämligen örngott, linnehanddukar och dukar, som bara har blivit liggande på bordet efter tvätt och som skulle ha lagts in i linneskåpet för länge sen. Behöver jag säga att strykning inte direkt är min paradgren? Hrmmm... Nu ser man bordsskivan för första gången sedan i julas, hihi!


I hallen på baksidan har vi ett litet städskåp som är ett ypperligt ställe att "gömma" grejer i. Ni vet, sånt där som ligger framme och dräller och som man ibland behöver städa undan snabbt när man ska få besök: Körnoter, presentkartonger, yllevantar, skoputsmedel, you name it. Och så lite städpryttlar och kompostpåsar mitt i den allmänna röran. Idag röjde jag äntligen ur skåpet och sorterade bort allt som inte behöver vara där. (Jag flyttade helt enkelt problemet ner till pannrummet i källaren, som också är en sådan där avstjälpningsplats...)


Städgrejerna blev kvar, och längst ner ställde jag in den turkosblå trälådan som jag köpte på Degeberga antikmarknad. Den blir bra att ha alla vantar och mössor i, som man ändå vill ha nära tillhands i hallen i höst. Mitt i städskåpet har vi en slags värmetunnel, som leder ut röken från den öppna spisen till murstocken. Den blir inte överdrivet varm, men jag brukar ändå lyfta ner plastgrejerna som står direkt ovanpå när vi eldar.


Jag tycker om den fina emaljskylten som sitter på utsidan av dörren. Den är köpt på Byggfabriken i Malmö, och vi har liknande skyltar på skafferiet, toaletten och källar- och vindsdörren.


När jag hade sorterat klart övervägde jag att behålla rengöringsmedlet ute och påbörja en riktig storstädning, men sen satte jag mig och drack en kopp kaffe och lät den tanken försvinna iväg. Det gick ganska snabbt, kan jag säga.


På eftermiddagen tog vi oss en tur till Folkes Bygg och Byggnadsvård, som ligger en sisådär tre byar bort. Där finns alltid mängder av fina gamla saker att titta på, och jag kom därifrån med fyra återanvända fönstervinklar som både var billiga och vackert gröna. Kanske kan jag använda dem som dekoration om jag bygger ett skåp av något gammalt fönster någon gång. 


Ja, det var väl ungefär vad jag har ägnat mig åt den här regniga torsdagen. Om det regnar imorgon också, så kanske de där flaskorna med rengöringsmedel får komma ut ur skåpet igen. Kanske städar jag pannrummet också. Men bara kanske...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!