måndag 30 oktober 2017

Adventsstakar x 6

Jag går så smått och fnular på hur årets adventsljusstake ska se ut. Det är ett riktigt angenämt "problem", får jag säga. Det har blivit några olika varianter genom åren, även om jag kör lite snarlika arrangemang ett par år i rad ibland. Förra året köpte jag ljushållare i smide, som jag stack ner i oasis i en träskål och pyntade med grön mossa och några vaxade frostiga prydnadsäpplen från blomsteraffären. 


2015 hade jag en superenkel opyntad variant, som jag köpte för 15 kronor på skroten här i byn. Den tycke jag mycket om. Det enkla är onekligen ofta det allra vackraste.


2014 körde jag på blockljus i gröna plåtkrukor, som jag dekorerade med naturvita spetsar, grön mossa och vaxade miniäpplen. På ljusen tryckte jag in siffror i svart metall.


Samma plåtkrukor fanns redan 2013, då jag dekorerade dem lite enklare med färsk murgröna. Fint när bilden togs, men i ärlighetens namn fick jag byta ut den där murgrönan ett par gånger fram till julafton.


2012 hade jag också blockljus, men på rad på en plåtbricka med höga kanter. De svarta metallsiffrorna fanns redan då, och de konstgjorda granatäpplena kom från någon julgrupp året innan. Stjärnanis gjorde sig riktigt fint i mossan, och jag vill minnas att den doftade gott iallafall den första veckan.


2011 hade jag samma bricka, men med röda siffror som jag trädde upp på tråd och knöt fast runt ljusen. Snöre på ljus är fint!


Vad det blir i år återstår som sagt att se. Ett rätt trevligt "problem" som sagt. Jag får fnula vidare, helt enkelt!

2 kommentarer:

  1. Ja, det är lite att tänka på hur adventstaken ska se ut. Du har haft fina varianter genom åren. Jag har varit lite traditionsbunden och kört med samma sen barnen var små men de sista åren har jag hittat på andra. I år tror jag det blir blockljus med lite pynt från naturen. Är så förtjust i lärkkottar så de finns oftast till adventsljusen.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Alla jätte fina! Den från skroten, superfin! Håller med om att det är ett kärt besvär att tänka ut årets modell. För min del blir det med inspiration från skogen. Där hittar man det mesta.Hälsn Maria

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!