söndag 29 oktober 2017

Blandat småplock

I morse vaknade vi tidigare än vanligt i teorin, eftersom vi ställt om klockorna till vintertid. (Fast räknar man timmarna så sov vi lika länge som vanligt.) Efter en ägg-och-bacon-brunch tog jag mig en liten tur till skroten, där jag fyndade lite småplock inne på antik- och loppisavdelningen. Bland annat hittade jag ett roligt litet fat med en fisk på, som har tillräckligt höga kanter för att kunna tjänstgöra som uppläggningsfat för inlagd sill till jul och midsommar. Grön kant är ju naturligtvis en bonus i Fröken Gröns värld, hihi!


Sen hittade jag en nätt liten tripod att sätta en blomkruka på, ett litet saltkar, ett oputsat gammalt silverfat att använda till någon liten adventsinstallation och en gammal medicinflaska med handskriven etikett från apoteket Kronan i Kristianstad.


Flaskan var helt igengrodd av damm och smuts, men när jag kom hem diskade jag den försiktigt med diskmedel på en svamp. Terpentin, kamfersprit, någon slags olja, kamferlinimentet och en rejäl varningsetikett; det verkar onekligen som om flaskan har innehållit medikamenter för utvärtes bruk. Står det inte 1929 där längst ner på den handskrivna etiketten?


Fem saker för sammanlagt femtio kronor kan man ju inte kalla dyrt precis. Fast jag tror nog att jag har lite mängdrabatt på skroten numera. De vet ju att jag alldeles säkert kommer tillbaka, hihi!

1 kommentar:

  1. Medicinflaskan! WOW!!!! Vad häftig-vilket fynd! Visst-det står 1929. De andra grejerna gillade jag med. ROLIGT!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!