tisdag 31 oktober 2017

Happy Halloween!

Vi firar inte Halloween speciellt nämnvärt här hemma. Det enda återkommande inslaget brukar vara att jag karvar en pumpalykta (en s.k. Jack-o'-lantern) att ställa ut på trappan, vilket jag ändå tycker är lite stämningsfullt. Fast i år står pumpan okarvad där ute, för jag har inte orkat bry mig om det. Tur att man kan bjuda på en bild från förra året, hihi!


Principiellt har jag inget emot HalloweenFör mig finns det inte heller något med Halloween som inkräktar på vår egen tradition med allhelgonafirande. Det är två separata högtider helt enkelt, och oftast infaller de ju inte ens på samma dag, eftersom Halloween alltid firas den 31 oktober. (Idag alltså.) Kan vi inte bara enas om att alla anledningar att fira lite extra i höstmörkret är goda anledningar? 

3 kommentarer:

  1. Vi firar inte så mycket men några pumpor tillsammans med kastanjer i en korg på trappen har jag ... och så tänds ljus som vanligt. Trivsamt att fira lite men jag gillar inte dödskallar och blodiga fingrar.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Ja nog behöver vi fira allt vad vi bara orkar den långa hösten, men halloween känns för mig så "osvenskt" och udda så de hoppar jag mer än gärna
    Skorpan

    SvaraRadera
  3. Såklart ska vi ta alla chanser till att fira!
    Kram Mia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!