fredag 15 december 2017

Ljusslinga

Jag gav upp de trassliga ljusnäten i år (båda två lyser bara till hälften och är dessutom alltid lika tradiga att reda ut) och köpte en 16 meter lång LED-slinga på Blomsterlandet, som jag virade runt snöbollsbusken istället. 800 små lampor med extra varmt ljus lyser nu upp i mörkret där ute. 


Det gula ljuset är lite väl skarpt tycker jag, men hellre skarpt gult än kallt blått. 16 meter räckte ändå bara till två varv. Jag kör slingan på timer, så nu lyser den mellan 15.30 på eftermiddagen, genom hela natten och fram till 9.30 på förmiddagen. Under julledigheten får den nog lysa hela tiden, om dagarna är mörka och trista.


Nog är det något visst med ljusslingor ändå. Lite vinterromantiskt, då där. Maken förfasar sig redan över att jag ska klä in hela bastustugan i ljusslingor till nästa jul. Tänk, ibland kommer han med så himla bra idéer, hihi!

3 kommentarer:

  1. Ljusslingor gillas i detta eviga mörker som råder...det blå ljusen går bort, huu! Skönt att de varmgula har kommit tillbaka. Fredag igen och jag önskar dig en skön kväll o mysig vinterhelg.
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Vet du, jag tycker slingorna är finare än ljusnäten, ljusnäten blir lite "för perfekt". Och kallt blått är inte heller mysigt ... tycker jag.
    Ha en fin helg!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Visst är det fint med lite ljusslingor här o där...men bara det inte blir för mycket. Och blått ljus i trädgården...nä tack. Annars är det så mysigt när man är ute och går på kvällen och det är så fint i fönster o trädgårdar.....Bara snön får ligga kvar nån månad oxå så är jag glad. Det är tvära kast här...Ena dagen 12 minus....nästa tö.....��
    Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!