fredag 20 juli 2018

Rosa svartöga

Att det finns svartöga med rosa blommor har varit en för mig angenäm upptäckt i sommar. Jag hade aldrig sett en sådan innan, och förälskelsen var verkligen omedelbar och total när jag hittade den på byns finaste lilla blomsteraffär runt midsommar. (Om det var före eller efter minns jag faktiskt inte.) Och med tanke på hur den växer och frodas och belönar mig med blommor, så kan man nästan tro att kärleken är besvarad.


Jag har planterat den i en gammal zinkhink och låter den klättra på en fin konformad pilspaljé, som Dona-Pernilla har flätat. Hinken står vid källartrappan på östersidan av huset, där jag går förbi flera gånger om dagen. Här är det förmiddagssol, men ganska skuggigt resten av dagen, vilket jag tror har funkat bra i den rådande värmeböljan. 


Rosa svartöga kommer absolut bli en must-have-blomma på Solhäll även kommande somrar. Den är ju så himla fin!

4 kommentarer:

  1. Haha - jag har samma förälskelse!
    Föll pladask för den rosa skönheten och hon kommer absolut att blir ett stående inslag i trädgården varje sommar. Så fin hos dig !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg på din blogg att vi har samma goda smak, hihi!

      Radera
  2. Svar
    1. Ja, den är verkligen underbar. Har inte skaffat någon än den här sommaren, men det måste jag nog råda bot på snarast. 💚

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!