lördag 8 februari 2020

Tingsryd, tulpaner och Tex Mex-vinst

Idag stämde jag träff med mina föräldrar på Börjes i Tingsryd. Där käkade vi räkmackor och drack kaffe för 1,50 kronor koppen, och sen köpte jag med mig två 10-buntar karamelliga tulpaner för 24 kronor bunten. Så mycket vårkänsla för bara 48 kronor är ju verkligen en rimlig investering. 


Jag köpte även en av förra årets mest omtalade böcker: "Jag for ner till bror" av Karin Smirnoff. Boken blev nominerad till Augustpriset och lär ha ett väldigt säreget språk. Punkter är det enda skiljetecknet som används, och det saknas visst stor bokstav på alla namn. Undrar just om språkpolisen i mig klarar av att läsa en sådan text, haha! Jag får väl återkomma och berätta hur det går. Har ni läst den?


På vägen hem stannade jag på en av loppisarna i Lönsboda, eftersom jag ändå körde förbi. Där hittade jag en gammal benvit porslinskanna från Gustavsberg med bleknat mörkgrönt motiv. Den var visserligen både lite chippad och lite sprucken, men jag tänkte att den ändå skulle bli fin att ha tulpanerna i. Det blev den, men jag fick faktiskt sätta ett litet glas i den, så att inte vattnet skulle sippra ut genom den där sprickan...


Sen hann jag knappt komma hem förrän jag upptäckte att jag hade vunnit en massa Tex Mex-produkter i en Facebooktävling anordnad av vår lokala mataffär. Man skulle gissa vilken gammal Mello-låt en i personalen hummade på, och det var faktiskt inte så  himla lätt. (Personen i fråga behöver nog inte bemöda sig med söka till "Idol" om man säger så, hehe!) Nu får det bli nachos till Mello ikväll och tortillas till middag imorgon. 


Imorgon ska det visst bli dåligt väder, så då får det nog bli en riktig stugsittaredag. Jag fick en hel kasse veckotidningar av mina föräldrar, så inte mig emot.

3 kommentarer:

  1. Jag har varit sugen på att läsa den boken men nu när du beskrivit språket så vet jag att jag inte klarar det. Är för mycket språkpolis i mig , lätt att bli "andfådd" av en bok skriven på det viset. Men skriv gärna sen när du läst den om hur du upplevde det.
    Trevlig helg på dig! /Rebecca

    SvaraRadera
  2. Grattis till vinsten. Vilken rolig tävling. Loppisen i Lönsboda, tror jag kikade in där en gång när vi kört lite vilse. Fint med tulpanerna i kannan. Billiga tulpaner också, tror vi betalar nästan det dubbla. Boken har jag inte läst. /Pia

    SvaraRadera
  3. Grattis och bra pris på både kaffe och tulpaner minsann!
    Önskar dig en skön söndag...
    Kram Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!