torsdag 9 januari 2020

Då och nu i gröna rummet

Vad i allsin dar ska man blogga om så här års, när det känns helt uteslutet att fotografera i mörkret? Ja, då får man väl frossa i sitt digra bildarkiv istället. Det är alltid roligt att jämföra nya och gamla bilder. Ska vi ta oss en liten kik på en vinkel från vårt nuvarande matrum, som vi kallar "gröna rummet"? Bilden här nedanför är från januari 2008, då vi var här på visning. Man kan ju undra vad vi såg för potential i ett rum med en intorkad gammal linoleummatta på golvet och sjögräsliknande tapeter på väggarna. Mäklarens portfölj kanske var strategiskt placerad för att avleda uppmärkamheten, hihi! Det funkade ju uppenbarligen, för vi köpte huset.


Ganska omgående efter köpet tog vi fram det gamla plankgolvet och tapetserade väggarna med Berit Grön från Boråstapeters 1909-kollektion. (Jag tror inte just den tapeten är i produktion längre.) De första två åren hade vi Solhäll som fritidshus, och möblemanget blev därefter. Vi möblerade med grejer som var fådda, loppisfyndade eller hitflyttade avlagda grejer från vårt vindsförråd i lägenhetshuset i "Storstad". Ett vitmålat köksmöblemang från IKEA tillhörde den sistnämnda kategorin, och det blev ju fint på sitt sätt. 


När vårt permanenta flyttlass gick hit under sommaren 2010, sålde vi det vitmålade möblemanget till några danska turister och flyttade hit ett matbord i ek, som vi tidigare hade haft i lägenheten i stan. De moderna matstolarna med läderklädsel, som hörde till bordet, kändes dock malplacerade och blev därför utbytta mot klassiska Äpplet-stolar från skrothandlaren här i byn. Matta, taklampa, det gråa skåpet och tavlan på Oscar II fick vara kvar som det var. 


Och så ser möblemanget mer eller mindre ut fortfarande, med undantag för ett litet blomsterbord under ena fönstret. För att inte tala om alla krukväxter jag har tagit kål på under åren och tvingats ersätta med nya... 


Det ganska moderna matbordet har vi egentligen helat tiden velat byta mot något äldre, men det har inte blivit av på de snart 10 åren vi har haft det "tillfälligt". (You know how it is...) Tills vidare gömmer vi det oftast under heltäckande bordsdukar, som på den här bilden från julen 2018.


Samma duk fick även komma fram julen 2019. 


Det finns egentligen inga möbler i det här rummet som är "heliga". Allting är utbytbart, om vi hittar något annat som vi hellre vill ha, så om 10 år till kanske den här vinkeln ser ut på ett helt annat sätt. Eller kanske inte. Jag får väl göra ett liknande inlägg 2030, så får vi se, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!