måndag 13 maj 2024

Det där med god smak

Vad kom jag hem med för fina antikviteter från Vadstena? Ja, något fint väggskåp att ha i hallen hittade jag iallafall inte. Och det där med god smak är ju inte alltid min paradgren. Jag när ju snarare en viss faiblesse för lite lagom galna saker, som i mitt tycke andas både humor, galenskap och charm. Kanske inte direkt ledord som platsar på Elsa Billgrens loppislista, men för mig funkar det hur utmärkt som helst. Den gamla betongkrukan får väl anses som hyfsat "normal" efter omständigheterna, men plåtskylten och trägumman var det ju inte direkt någon större konkurrens om i butiken. 


Plåtskylten ska jag ha i vitrinskåpet i badrummet, där det redan finns annan kuriosa med medicinsk anknytning. Fast jag tror att den som tillverkade skylten en gång i tiden nog syftade på en helt annan typ av spruta. För mig blir den iallafall en bra påminnelse att ta min spruta mot reumatisk inflammation varje vecka. (Den funkar alldeles förträffligt.) Betongkrukan står redan i fönstret på glasverandan med en värmetålig sedum i. 


Den lilla gumman i huckle blir nummer fyra i min samling träfigurer. Samlingen växer extremt sakta med en ny figur ungefär vart femte år. Det finns mängder av träfigurer i omlopp, inte minst på antikmarknader, men de måste tala till mig, och det händer uppenbarligen inte så ofta. Sen anar man ju att jag håller mig till ett hyfsat enhetligt färgtema. Mitt lilla gäng håller kanske inte Döderhultaren-kvalitet precis, men jag blir väldans glad när jag ser dem. Medge att nytillskottet har en härligt pillemarisk blick i ögonen. Hon är tillverkad 1963 av ett namn som inte riktigt går att utläsa. 


För övrigt kan jag berätta att jag fick för mig att testa brun-utan-sol på mina extremt vita ben och armar igår kväll. Jag hade noll koll på hur noggrann man är tvungen att vara, med resultatet att jag är strimmig som en zebra idag och har fötter som ser ut som de brukar göra efter en heldag med trädgårdsgrävning i foppatofflor. Tur att jag inte fick för mig att kleta på lotion i ansiktet också, för då hade jag nog sett ut som Donald Trump, hihi! Det får bli saltskrubb i duschen ikväll.

4 kommentarer:

  1. Vilken fin samling figurer!
    Jag brukar ta brun utan sol nu på våren på benen. Det funkar bra, gäller dock att man är noga med att smörja jämnt och inte är torr. En del peelar huden innan för att få jämn färg. Ansiktet har jag däremot aldrig vågat mig på att smörja.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag inser att jag inte gjorde rätt, hihi! 😊

      Radera
  2. Le petit pot en béton est très sympa !

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!