söndag 24 mars 2024

Nytt draperi (igen)

Jag körde inom Rusta igår för att bunkra tvätt- och rengöringsmedel. Med ögon känsliga för grönt landade min blick på två färdigsydda gardinlängder med gröna blad på vit botten. Jag tänkte att de kunde vara trevliga som draperi för verandadörrarna nu till våren och sommaren. Nu var det i och för sig inte så himla många månader sedan jag hängde upp nya draperier här, men för 249 kronor kändes det helt OK att vara lite ombytlig. Det blev faktiskt inte så tokigt, utan livade upp vår annars ganska beiga hall. För att förstärka den gröna effekten ställde jag dit ett grönt krus med lite påskpyntade grenar. Spegelramen och mattan är faktiskt också gröna, men nu kommer de till sin rätt lite mer. 


Nu skulle man ha haft den där fina gammeldags gardinstången, som jag drömde om redan i oktober. Ett fint litet väggskåp att hänga där hyllplanen med böcker sitter idag drömmer jag också fortfarande om. Jag tänker att det skulle ge hallen ett lite luftigare intryck. Det var antikmässa i Brösarp i helgen, och dit skulle man kanske ha åkt och spanat lite. Fast där är det ju förstås inte loppispriser som gäller... Någon som var där?


Arbetsveckan som kommer blir bara tre dagar lång för mig. Jag har tagit semester på Skärtorsdagen, och sen är jag ledig ytterligare fyra helgdagar. Så skönt det ska bli. Och i och med att maken har påsklov hela veckan, så kanske jag iallafall slipper bli tre av de fula öknamnen som den som sover längst får under påskveckan. Idag var jag helt chanslös och blev Palmoxen, men Svulten, Feten och Askfisen tänker jag då rakt inte bli, hihi!

6 kommentarer:

  1. Oh vad snyggt det blev med nya gardiner! Konstigt ibland verkar det som vi hittar de bästa grejorna när vi inte ät ute o letar.


    Alltid kul att läsa din blog, ”you have a way with words”

    SvaraRadera
  2. Ett vägghängt skåp kommer aldrig ge plats åt alla böckerna. Så vad är planen att dumpa dem? Då kanske du kan börja med att flytta undan dem helt, om luftighet är det du vill ha. Så behöver du inte ha så bråttom med det skåp, tänker jag. Inte för att inte det är underbart med fina vägghängda skåp! För det är det! Jag har precis köpt ett själv. Men mitt skåp rymmer typ 6 champagneglas och 10 snapsglas. Det skall jag sätta istället för ett helt vitrinskåp så jag har mycket som behöver gömmas på annan plats först :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, bråttom går det inte att ha. Skåpet får dyka upp när det dyker upp. Några böcker i skåpet är det inte meningen att det ska bli, men känner jag mig själv rätt kommer böckerna bli kvar så länge jag inte har något att ersätta hyllorna med. 😊

      Radera
    2. :-) Eller så hittar du ett skåp över påsk och blir tvungen att hitta någonstans att förvara böckerna. Man vet ju aldrig i vilken ordning som saker händer :-) Alltid kul att se på alla fina saker du gör!

      Radera
    3. Haha, ja det blir ju alltid en dominoeffekt när man släpar hem något nytt. Tur att man kan sätta papperskassar på vinden, hihi! 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!