tisdag 10 augusti 2021

Kill your darlings

Inom litteraturen finns det ett uttryck som heter "Kill your darlings". Det innebär att en författare ibland måste ta bort inslag som han eller hon egentligen älskar, men som inte tillför berättelsen något väsentligt. Lite så är det ju med inredning också tänker jag, och precis det har hänt nu efter köksrenoveringen, då flera av mina gamla köksfavoriter inte har fått flytta tillbaka in dit. De tillför helt enkelt ingenting väsentligt i det nya köket, så som de gjorde i det gamla. Helt plötsligt passar de inte in i det nya sammanhanget eller i den känslan jag är ute efter att skapa nu. Samtidigt älskar jag ju de där sakerna, så vad ska jag göra med dem nu? 


Jag vet inte om jag är riktigt redo att göra mig av med sakerna helt. Iallafall inte än. Kanske hittar några av dem ändå tillbaka in i köket så småningom. Kanske smyger jag ut något till försäljning på Tradera. Fast med största sannolikhet blir de liggande i ännu en bortglömd saker-jag inte-har-hjärta-att-göra-mig-av-med-låda på vinden. Jag måste nog bli bättre på att löpa hela linan ut när det gäller det där med "Kill your darlings"...

8 kommentarer:

  1. Ja, det där sakerna förstår jag att du har svårt att göra dig av med, fina allihop ju! Jag förstår vad du menar, vissa saker gillar man, men de passar helt enkelt inte in/får inte plats... jag har ett gäng såna med, ändå sålde/skänkte jag iväg väldigt mycket när jag flyttade.

    Ha det gott!
    Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror det där handlar lite om tid också. Låter man det gå ett år eller två, så blir det plötsligt lättare att släppa grejer som man absolut inte ville göra sig av med tidigare. Det är ju trots allt bara saker. :-)

      Radera
  2. Dessa fagra ting kan man inte göra sig av med. Du får helt enkelt hitta en plats. Kram Pia

    SvaraRadera
  3. Såå fina saker kan man ju inte göra sig av med. . .de hittar nog snart sin plats! :-)
    Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag håller inte med de andra som kommenterat!
    Skänk eller sälj vidare! Saker kommer, används och sen får de gå vidare! Det ligger i deras natur. Bättre att någon annan får älska saken än att du har den på undantag i någon låda. De saker du behåller behöver ju luft för att kunna synas och skina! Och säljer du så får du budget till nyinköp :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kloka ord, Pia. Jag ska försöka bli bättre på att tänka så. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!