måndag 8 januari 2024

Första riktiga måndagen

Här hemma sker årets julbortstädning etappvis. Jag plockar bort något då och då vartefter andan faller på. Tomtar och annat löst pynt försvann ju redan i lördags, och igår rök julkuddar och julduk i köket till förmån för mer säsongsneutrala sådana. Jag strök de nytvättade textilierna i linnevatten från Washologi, så nu doftar det vårigt och fräscht i hela köket. Utanför bild står adventsstaken kvar i fönstret, men det beror egentligen mest på att jag inte har några vettiga krukväxter att sätta där än. Det får nog bli lite växtshopping någon dag framöver, men det är ju så attans kallt ute så det känns vanskligt att köra hem känsliga växter i kylan. Jag avvaktar nog till närmare helgen. Den fina vita vårglöden på köksbordet fick vi av våra vänner, när vi hade gemensamt fredagsmys härförleden. Tusen tack för det! 


På jobbet sker minsann inget etappvis. Första riktiga måndagen för året, och det känns som om tempot gick från noll till hundra i ett nafs. Det är bara att spänna fast sig och hänga med. Tur att man är fartglad. Vroom vroom, nu kör vi!

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Din blogg är så fin. Huset som vi renoverar just nu går väldigt mycket i grönt. Jag ser den här bilden och vill omedelbart försöka få tag på ett liknande bord till köket på gården. Lantligt. Jag hade också första jobbdagen igår efter jullovet och ja, det drog igång rejält. Jag önskar dig en fortsatt fin jobbvecka.
    Ha det gott!
    Anneli i Dalarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar, Anneli! Ja, grönt är verkligen skönt. Jag blir nyfiken och ska genast kika in på din blogg. 💚

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!