lördag 7 mars 2020

Lördag i Lund

Redan 09.58 imorse steg jag av tåget på perrongen i Lund, där jag hade stämt träff med mina två Malmö-väninnor. Vi har ju som tradition att fira varandras födelsedagar med en liten utflykt av något slag, vilket också är en fin garanti för att vi faktiskt träffas och gör något kul ihop minst tre gånger om året. 


Vi började med en promenad ner till Sparbanken Skåne Arena, där det var storloppis inne i sporthallen. Jag fyndade två fina plåtburkar (som inte fastnade på bild), och väninnorna hittade också lite smått och gott. Loppisen var dock inte så stor som vi hade trott. Sen strosade vi tillbaka upp till stan genom kullerstensklädda kvarter, där vi passade på att titta på charmiga gamla gathus. Bakom ett plank på en innergård blommade det här fina trädet. Vad är detta för ljuvligt?


Vid lunchtid käkade vi smarrig pastalunch på Gattostretto, och till efterrätt blev det kaffe och pistagecremefylld cannoli, mums! Först när vi hade ätit klart insåg jag att min stol var placerad på en tjock glasskiva som var infälld golvet, och genom den kunde man se rakt ner i en gammal kyrkoruin. Genom en trappa längst bak i restaurangen kunde man gå ner i källaren och titta närmare på den. Så coolt!


En liten sväng på stan hann vi med också. Jag fick kändispoäng, eftersom jag såg vår förre statsminister Ingvar Carlsson utanför Erikshjälpen. Utanför den här blomsterbutiken på Kattesund var det verkligen vår. 


Vid 16-tiden hoppade jag på ett norrgående tåg och återvände hem igen. Härligt med en liten lördagsutflykt, men som vanligt lika härligt att komma hem igen, hihi!

2 kommentarer:

  1. Vilken mysig utflykt! Men hemma bäst :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Oj, det ser ju riktigt härligt vårlikt ut i Lund!
    Vilken trevlig dag du verkade ha.
    Önskar dig en skön söndag!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!