onsdag 26 juni 2024

En smakupplevelse utöver det vanliga

Jag är nyss hemkommen från en AW med kollegor på formidabla restaurangen Fabrik i Osby. Det är minst sagt en smakupplevelse utöver det vanliga, och att hitta ett sådant ställe i våra krokar "ute på vischan" är verkligen anmärkningsvärt. På menyn finns mellanrätter, där tanken är att man ska kunna äta flera olika saker. Man behöver inte ens beställa rätterna samtidigt, utan kan ta in en i taget och sen bestämma om man vill ha fler. Maten är ljuvlig både för gom och öga, och utöver det finns det ostbricka, charkuterier, mindre snacks, fantastiska desserter och ett stort dryckesutbud, både med och utan alkohol.


Min första rätt hette "Havet" och bestod av halstrad och sesamfröpanerad tonfisk med sotad vattenmelon, mosad avocado med chili och lime och en marshmallow på habanero och kokos. Rätt nummer två hette "Lilla gården" och var en sotad carpaccio på hängmörad nötdetalj med färskpotatis, gräslök, tryffelvinägrett, tryffelmajonnäs och torkad schalottenlök. Allt fullkomligt smälte i munnen. "Som piruetter i munhålan," som den gode Carl-Jan Granqvist sa en gång. Mina mobiltelefonbilder gör kanske inte maten rättvisa, men jag hoppas verkligen att ni tar mitt ord för hur otroligt gott det var. 


Fabrik, alltså. Lägg det på minnet och se till att göra en utflykt till norra Skåne i sommar. Om man är matintresserad och gillar avslappnad "fine dining" i cool miljö är det till och med värt en omväg. Ni kommer inte att bli besvikna. 

1 kommentar:

  1. Ser ut som matkonst. De har verkligen lagt tid på kreativa rätter. Lite långt för mig att åka till Osby men jag tror dig.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!