torsdag 5 oktober 2023

Höstrea på plantskolan

Jag slank in på Facebook över frukostfilen imorse och hamnade på ett inlägg från Växtmästaren i Osby: "50% på alla perenner, buskar och träd från och med idag". Ja, ni kan ju gissa hur det slutade. Ett sådant erbjudande kan man ju bara inte missa. Redan under förmiddagen flexade jag sålunda ut på extra lång frukostrast och tog mig en liten shoppingtur i ösregnet. Jag hade faktiskt det där med hortensia och dvärgspirea (se gårdagens inlägg) i bakhuvudet när jag kom dit, men min vana trogen kom jag därifrån med helt andra saker. Fast ormbunkar och funkior kan man ju alltid hitta plats för, eller hur? 


När det är halva priset känns det också plötsligt helt legitimt att unna sig sådant som annars är ganska dyrt. Som ytterligare en blomsterkornell, till exempel. Jag har haft en 'Satomi' på önskelistan i mobiltelefonen ganska länge, och Anna på Växtmästaren trollade fram ett jättefint exemplar till mig. Den här sorten får rosa blommor, eller högblad som det egentligen heter. Vilken dröm! Nu återstår som vanligt att bestämma var jag ska plantera den, men allt brukar ju hitta sin plats förr eller senare. 


Ett stort och frodigt buxbomsklot fick också komma med hem. Jag är ju så himla svag för det, och ett buxbomsklot för mycket kan man helt enkelt inte få. 


Jaha, nu får jag nog gräva lite grann igen i helgen. Om inte annat planterar jag växterna tillfälligt i pallkragarna i köksträdgården. Jag älskar känslan av att ha en egen plantskola att gå till, när jag drar igång något nytt projekt. Med facit i hand skulle jag kanske ha köpt ännu mer. Det kanske får bli en sväng till i helgen, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!