tisdag 30 juli 2024

Ännu en dag i köksträdgården

Jag har hängt i köksträdgården ännu en dag. Där finns det fortfarande en hel del saker att dra i. Jag började med att gå en runda med den stora sekatören, för att klippa ner grenar som hade växt sig alldeles för långa både här och där. Bland annat fick den flerstammiga hasselbusken sig en rejäl omgång. Den får jag klippa hårt flera gånger varje säsong, för så fort man vänder ryggen till drar grenarna iväg en meter och växer upp bland grenarna på mirabellen. 

Sen fixade jag till kanten av natursten under planket, krattade till gruset och kunde sedan äntligen flytta in alla grejer som jag vill gömma där bakom, som två skottkärror, slangvindan, min gröna vagn och en tunna som vi eldar i. 

Jag hade fyra små fågelsilhuetter liggandes i ladan, och dem skruvade jag upp på baksidan av väl valda brädor. I nuläget är de lite väl blanka, men tanken är att de ska bli rostiga på sikt. 

Jag tycker de ser lite kul ut, där de sitter på rad. Men jag ska nog googla hur man påskyndar den där rostprocessen, hihi!


Så var den dagen slut, och som vanligt undrar jag vart tiden tog vägen. Nu är det bara tre semesterdagar och en helg kvar innan det är dags att börja jobba igen. Men det tänker jag faktiskt inte så mycket på än. Min av-och-på-knapp är fortfarande ställd på "av". 

4 kommentarer:

  1. Med tanke på att jag bor på västkusten skulle jag föreslå salt o vatten.
    Saltet som kommer "flygande" från havet gör ju att mycket rostar här som står ute.
    Njut nu av dina sista semesterdagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips och semesterhälsning! 💚

      Radera
  2. Kanske inte vad du vill höra, men jag tror att urin påskyndar processen också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tack för tipset! Det vore ju onekligen den enklaste lösningen av alla. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!