söndag 12 december 2010

Mistel och storstadsbesök

Gårdagen tillbringades i "Storstad", där vi hann med både en runda på stan, lunch med svärmor och glöggkalas hos vänner som nyligen flyttat in i sitt drömhus. Intensiv dag, men trevligt!

Märkligt hur snabbt jag ändå har vant mig vid tempot i ett mindre samhälle, - vi hann knappt kliva ut genom hissdörrarna från parkeringshuset inne i centrum förrän jag kände mig helt utmattad av folkmyller, hets och ljudnivå. Men nu är ju i och för sig kommercen en lördag innan jul värre än vanligt, så man kanske inte riktigt ska generalisera och tro att det alltid kommer att kännas så.

Något jag iallafall saknar från staden är torghandeln och det utbud som finns där. Jag köpte med mig en mistel hem, både i hopp om att lura till mig någon extra puss i jul, men också för att jag tycker de är väldigt vackra. Sen är det extra kul att det råkar vara Västmanlands landskapsblomma; jag har ju mina rötter där på både mammas och pappas sida av släkten.


Skönt var det iallafall att få återvända till vår lilla glesbygdshåla. Idag blir det på sin höjd en tur ner till vår lokala lilla matbutik, annars tänkte vi oss en härligt slapp tredje advent. Hoppas ni också har det gott, där ute i stugorna!

8 kommentarer:

 1. Herregud jag har ALDRIG haft en mistel,,,Var kommer den traditionen ifrån? Alltså mamma har haft det men jag har liksom glömt bort ett fiffigt sätt för mer pussar!!!
  Puss på dig!
  Jessika

  SvaraRadera
 2. Fin mistel! Har ingen i år men något år har vi haft.

  Storstad nu är inget kul tycker jag. Jag vil ha gott om plats när jag ska gå i affärer. Bla därför är jag gärna ute i god tid när julklappar ska köpas. Ja, inte i oktober men i början av december handlar jag gärna. Nu har jag fyra små klappar kvar men det känns helt ok.

  Hoppas du har en underbar söndag!

  SvaraRadera
 3. Under the mistletoe..du får säkert ett par extra pussar i jul..
  Ja, det där med köer, mycket folk är ingen hit i julhandeln. Om alla hade ett gott humör på fickan, hade det varit en baggis. Men vissa är ju förskräckligt tråkiga o gnälliga.
  Ha en fortsatt go slappardag!
  Vi ses, kram Tina

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag måste säga att jag gillar att komma till storstan...men jag gillar ju att inspireras av alla butiker och vackra saker som finns där....

  En mistel måste man ju ha! Tyvärr torkar de ganska fort, gillar bandet du har i den också!

  Här har vi också haft en riktikt lugn och fin advent!
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 5. Storstad är kul - i lagom dos. Sedan är det så gott att komma hem till lugnet på landet.

  Mistel på plats här också :)

  Ha en skön söndagskväll!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för rara ord hos mig!

  Vacker mistel, skulle också vilja ha en äkta vara.

  kram Mia

  SvaraRadera
 7. Hej
  Var i väg i går med och kände samma känsla...
  härligt fin mistel..
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 8. Här är då en till som aldrig haft mistel!
  Kanske skulle börja med det bara för pussandets skull=))
  Kan tänka mig att man sänker tempot en aning av att bo på landet.
  Njuter lite extra av nuet kanske?

  Ha en go vecka!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!