söndag 27 maj 2012

Plattor i köksträdgården

Nere i köksträdgården har det hänt saker i helgen. Mellan pallkragarna och sockerärtspaljén har det tidigare funnits kvar en liten gräsyta, som mest har varit opraktisk och svår att klippa. Igår fick jag för mig att den skulle bort och ersättas av plattorna vi fick över när vi gjorde en grusgång på framsidan förra sommaren. Som vanligt när jag får en idé i skallen var jag tvungen att genomföra den på en gång. (Det där med planering är inte riktigt min grej...)


Och precis som vanligt gick jag synnerligen ovetenskapligt tillväga. Förvisso var jag duktig och lade markduk i botten (för det råkade vi ha hemma), men någon sättsand hade jag inte, så det struntade jag helt sonika i. Resultatet blev ganska snett och vingligt, men jag gillar det! (Blir plattorna alltför vickiga får jag väl lägga sättsand under dem i efterhand...)


De nyplanterade tomatplantorna fick flytta hit, liksom en övervintrad ampeljordgubbsplanta i lerkruka. Den gamla träbaljan kommer från tvättstugan i källaren och i ladan grävde jag fram en gammal zinkbalja, som jag fyllde med vatten. De flytande silverkulorna har jag "stulit" från ett annat vattenbad i trädgården. 

Nu ska jag sitta här på min gröna stol och vänta på att sockerärtorna ska börja växa. Under tiden dricker jag en kopp kaffe och filosoferar lite grann.

13 kommentarer:

 1. MEn va bra att du var tvungen att genomföra tanken direkt. Det blev ju jättesnyggt!
  Sättsand har vi aldrig, nästan.

  Idag har jag kollat in Tivoliparken, där de gör om trädgården. Ser mycket lovande ut och på sensommaren kan vi nog ha en träff där.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det blev ju hur bra som helst. Här hemma i trädgården är det mycket som går ovetenskapligt till. men det fungerar det med ;-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. HEJ,

  härligt att det finns mer spontana människor i detta långa land, när det gäller stenläggning, som jag .. lite snett och vint vad gör det..

  // elisabeth i Vännäsby

  SvaraRadera
 4. jag är likadan...hemma vill säga. Vill göra allt med detsamma - ibland bättre planering ibland tokiga infall. Man måste ju testa sina idéer?!

  Fint blev det och trevligt litet stilleben du fixade till. Jag är ju också svag för gamla bruksföremål...

  kram

  SvaraRadera
 5. Jo jag tackar jag, zinkbaljor i ladan och träbaljor i källaren! Vissa har tur som kan gräva fram sådan i gömmorna. Här finns bara fula plasthinkar och söndertuggade hundleksaker. Inte lika användbart.

  Supersnyggt blev det med dina plattor. Vem behöver vetenskaplighet?!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad jag känner igen mej!! När projektet tar form i huvudet så ska det också verkställas, omedelbart...så då tager man vad man haver...och i matlagning brukar det gå bättre, men som du skriver, ibland behövs lite förarbete eller underarbete...Nu har jag gjort precis som du, utan sand under, och faktiskt så ligger de stenarna där de ska...så tvivla inte!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. **Vilken tur jag gick in här innan utgången till baksidan =) Fick den inspirationen jag så behöver till min dag i trädgården, ha en underbar dag, kramen/Emma**

  SvaraRadera
 8. Vad fint det blev!
  Och vad gör det om det är lite snett och vingligt? Då slipper du lägga 1000-lappar på en gungande grythyttanstol ;)
  Visst kan det vara bra att planera, men ibland är det spontana mycket roligare. Dessutom slipper man vänta så länge på att det blir gjort.
  Kul att se hur fint det kan bli med spontana infall!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 9. Åh, vad det ser härligt ut! Vi bor i en gammal trädgårdsmästarbostad :)

  SvaraRadera
 10. Åh, vad det ser härligt ut! Vi bor i en gammal trädgårdsmästarbostad :)

  SvaraRadera
 11. Blev jättebra, jag har gjort nåt liknande med kullersten, helt ovetenskapligt! Snett och vingt passar på landet :)

  Verkar som om du haft en skön helg, vi får hoppas det fina vädret kommer tillbaka (även om solen strålar just nu), det ska ju bli 14 grader och regn nu framöver!

  Kramar

  SvaraRadera
 12. Jättefint! Jag är preciiiis likadan, får jag en idé så vill jag göra den direkt. Då tar man det som finns hemma! Min sambo är precis tvärtom....han vill planera, planera och planera. Gissa vem som får mest gjort (om än lite snett och vingligt)? ;o)

  Kram

  SvaraRadera
 13. Åh så fint det ser ut!
  Kram
  Ute

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!