söndag 1 juli 2012

Loppis i Knislinge

Klockan 13 gick startskottet för IFK Knislinges årliga utomhusloppis. Redan två minuter tidigare hade de mest hugade spekulanterna tjuvstartat, men väluppfostrade Fröken Grön höll sig faktiskt i skinnet. Däremot stod jag lagom mycket ivägen för att skymma något jag redan i förväg spanat in under ett av borden: Gamla terrakottakrukor med just den rätta patinan. Fina som snus och billiga som bara den!


Jag har alltid ett öga öppet för pasteller (inte bara grönt, faktiskt) när jag är på loppis, och idag hittade jag en gul liten gräddsnipa, en grön porslinsskål och några söta små fat i pyttemodell att lägga tepåsen på (om man dricker te...). Snipan och faten är norskt flintgods och kommer från Figgjo Flint respektive Egersund, om någon känner till dem närmare.


Den lilla kakformen hittade jag redan i förrgår, då vädret manade oss att åka till Möbelmagasinet (Svens Flyttningar) i Hanaskog. Ett besök där är ett alldeles utmärkt sätt att bli på bättre humör en regnig dag!

Nu ska jag dra på mig trädgårdsmunderingen och gräva vidare i min nya rabatt. (Om inte sambon hade avslöjat mig i gårdagens kommentarsfält hade ni väl trott att jag fortfarande satt på verandan och drack kaffe...)

8 kommentarer:

 1. Vilka fina fynd du har gjort!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Krukorna var ju riktigt härliga......många gånger tror jag inte att det är den som kommer fram först som gör de bästa fynden........nä, man får ge sig tid att titta under borden också.

  Ha det gott,
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. ...och ändå missade du den finaste skinnfåtöljen på mången god dag :)

  Själv gick jag hem med en Aladinljuslykta från Höganäs, en trälåda och en Nintendospel...

  SvaraRadera
 4. Fina fynd!
  Jag var på loppis i går och fyndade lite jag också. Där var en tant som var helt galen! Jag letade teskedar och Erica hjälpte mig. Jag hade gått en bit före henne och hon hittade två söta skedar som jag inte sett. Hon gick i kapp mig och frågade om vi skulle ha dem. DÅ kommer en tant fram och skäller ut oss för att vi inte betalt och ifrågasätter om vi ska ha skedarna, om vi aldrig varit på loppis....Hon gapade och gick av så jag fick be henne lugna ner sig. Skedarna var inte intresserad av egentligen, bara att vi skulle betala. Vilket vi så klart skulle göra men Erica skulle ju bara fråga mig om vi skulle ha skedarna. Ja, jisses!

  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Åh, åkte förbi loppis-skylten när vi var på väg till Wanås idag, men blev kvar där hela dagen så vi missade det. Snyggt fyndat, som vanligt! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 6. Fina loppisfynd. Blev så himla sugen att gå på loppis själv. Förutom alla ev fynd man kan göra så är det väldigt kul att kolla in hur alla reagerar i "loppisstarten". Det är nästan halva nöjet!!!
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 7. Härliga fynd :)
  Kram från Australien♥
  ~Pernilla

  SvaraRadera
 8. **Så mycket fint du hittade, själv fick jag hoppa över loppis pga för lite tid över =) ha en fin dag, kramen/Emma**

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!