torsdag 30 maj 2013

Le piece de resistance

Häromdagen konstaterade maken och jag att världen är full av övergivna kaffekannor. Sådana där vackra, sirliga tingestar i porslin, som var le piece de resistance på alla kafferep av dignitet förr i tiden. Sådana där vackra, sirliga tingestar som numera står och dammar i loppishyllorna och är till salu för inga pengar alls.


Med sina bulliga former och "snablar" så ser de nästan ut som små elefanter. Och de krusidulliga detaljerna på locken är ofta som små konstverk i sig.


Visst är det anledning nog att ha ett par av dem hemma på hyllan! Och kafferep av dignitet är det väl aldrig försent att återinföra? (Fast med "köbekagor" då, om man ska ha sju sorter...)

7 kommentarer:

 1. Jessica, grannen30 maj 2013 21:31

  Jag kommer! Önskar rosa duk på bordet också... ;)

  SvaraRadera
 2. Jag bakar gärna, slipper dock helst kaffet;)
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Älskar också sådant där gammalt tunt fint porslin.....det vill vi gärna ha när vi sitter ute och fikar på sommaren....så där så det klirrar i kopparna....
  Det är sommar för mig, det.

  SvaraRadera
 4. Några kannor bör nog alla hem ha:) Fina exemplar!
  Fika och kafferep gillar jag. Vi brukar ordna med kafferep till våra boende några gånger per år. Mycket uppskattat.
  Trevlig helg!  SvaraRadera
 5. Vilka skönheter. Det gäller bara att stanna upp och titta sig runt om. Det finns så mycket fint. Tänk sedan att få njuta av en god kopp kaffe ute i trädgården en härlig sommardag. Love it.
  Ewa

  SvaraRadera
 6. Ja vistt är de fina! Finns mycket från förr som är fint som man kan få för en ganska billig peng nu för tiden. När dottern ville ha nya saker till sandlådan köpte jag massa gamla kopparpannor och kastruller på Myrorna som var billigare än plastsaker i leksaksaffären!

  kram louise

  SvaraRadera
 7. Älskar också kaffekannor. Hävdar med bestämdhet att kaffe smakar bättre när det dricks ur en fin kopp och då måste det bli än bättre när det hälls från tjusig kanna ;) Liza

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!