måndag 6 maj 2013

Rosrapport

Vintern har gått hårt åt rosorna här på Solhäll. I Schneewaltzer som klättrar i rostornet hittar jag inget liv alls, och när det gäller Astrid Lindgren som växer på framsidan av glasverandan får vi förlita oss på att de nya små rotskotten tar sig i sommar. I övrigt har jag fått klippa ner dem helt på båda sidor av trappan. (För övrigt får ni medge att skuggan på bilden ser ut exakt som karaktären Sideshow Bob i "The Simpsons", haha!)


Awakening, som är vår äldsta klätterros fast den bara är inne på sin fjärde sommar, har jag också fått klippa ner rejält. För säkerhets skull har jag grävt ut lite mer kring den ihåliga gamla äppelträdstammen, så att rosens rötter ska slippa konkurrera med gräs och ogräs. Jag passade på att pilla ner mina 4-kronors murgrönor här också.


Nu får vi hålla tummarna för att de små liven hittar ny kraft i sommar och växer till sig lite grann. Och hörrni, tusen tack för alla glada tillrop över vår nya komposthörna. Det är sådnt som ger energi att fortsätta gräva!

11 kommentarer:

 1. Det ser lite dystert ut på rosfronten här också. Men de brukar komma igen och så länge de är inte är helt stendöda så får man väl vara nöjd, antar jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen6 maj 2013 20:05

  Stackars dig o rosorna... Vi får ut på shoppingtur ;)

  SvaraRadera
 3. Åh jag tror det kommer bli fantastiskt vackert i din trädgård faktum är att jag tycker det ser jättemysigt ut redan nu! Ser fram emot bilder på blommande rosor!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Fy vad tråkigt med rosorna! Jag har tittat runt här i trädgården i Hult och konstaterar att det ser ut som de flesta rosorna dött även här :( Liza

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna för att det tar sig!

  Men du, jag bir lite avis när jag kollar på bilderna i förra inlägget.
  Jag vill också gräva=))
  Det är kul att få ta del av trädgård genom din värld!!

  SvaraRadera
 6. Ja nu är det det roliga som är kvar med växthuset faktiskt :-).

  Hoppas dina rosor tar sig! Det har verkligen varit en tuff vinter...

  Hihi, du har rätt, skuggan såg verkligen ut som honom!

  Ha en bra dag!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Lika dystert är det här på rosfronten... Trist är det... Men du kan ju trösta dig med att du har blogglandias tuffaste skugga vid trappen... ;)

  SvaraRadera
 8. Så snyggt det blev!...och kommer att bli, riktigt ser när det både blommar och när murgrönan slingrar sig upp i trädet....mmm...
  /Carina

  SvaraRadera
 9. Din komposthörna är jättefin! Jag har en inte alls så fin men jag har ioaf en kompost, det får duga än så länge! I vårt förra hur kände jag att jag kände vår trädgård år 4, nu är vi återigen inne på år 1 och man har ingen koll alls på sin trädgård. Man gör lite här och lite där, utan ordning. Men du börjar få ordning och hur fint som helst!!!

  SvaraRadera
 10. Din komposthörna är jättefin! Jag har en inte alls så fin men jag har ioaf en kompost, det får duga än så länge! I vårt förra hur kände jag att jag kände vår trädgård år 4, nu är vi återigen inne på år 1 och man har ingen koll alls på sin trädgård. Man gör lite här och lite där, utan ordning. Men du börjar få ordning och hur fint som helst!!!

  SvaraRadera
 11. Ja, herreje vad det händer grejor. Jag fotar (nästan) varje morgon bara för att jag ska komma ihåg hur det ser ut inför nästa års planering. Det går ju så snabbt att jag inte hinner lagra det i mitt långtidsminne ;)

  Stenarna som du har vid din ros, Awekening, är jättefina. Eftersom de är så jämna i storleken antar jag att det är "köpe". Var hittar man sådana?

  Trevlig långhelg!
  Kram Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!