måndag 1 juli 2013

Uppstammad hassel

Måndagen har bjudit på riktigt behagligt trädgårdsjobbarväder. Maken har rullat stenbumlingar och själv har jag idkat utgrävningar i en ny hörna av trädgården. Jag har klippt fram en hasselbuske i närheten av köksträdgården, som jag sedan har stammat upp. Häcken bakom är också hassel, men nu syns den fristående busken (som jag tippar är självsådd en gång i tiden) bättre. Det blev faktiskt riktigt läckert med de nakna stammarna mot den gröna bakgrunden! 


Som ni ser har även jag baxat sten idag, som jag lagt på en markduk längs den låga stenmuren in mot grannen på baksidan. Förhoppningen är att jag ska slippa rensa ogräs här, när våra hallonsnår växer till sig framöver. Om bänken ska stå här är väl mindre säkert, men nu gör den iallafall det, medan jag funderar vidare på vad jag ska hitta på i den här hörnan.


Den lilla gröna portören, som hänger och dinglar från en gren i hasseln, är mitt senaste loppisfynd. Jag tycker den är alldeles bedårande! Ni har väl förresten inte missat att det går en dokumentär om just loppis på SVT1 ikväll?

8 kommentarer:

 1. Portören är ju himla fin- och grön!!! :)

  SvaraRadera
 2. Hassel får mig att tänka på vårt sommarställe på Ingarö. Där fanns det hassel vill jag lova. Snyggt med en uppstammad variant.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för tipsen om var jag kan finna Siwan och den förtjusande badflickan. Hoppsan där kom det också ett tips om dokumentär om loppis, aj missade det - ska kolla om det går i repris.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Bra med påminnelsen om loppisprogammet. Tänker att det måste finnas på SVT play så jag får sett det. Liza

  SvaraRadera
 5. Uppstamningar är fint, grenar och stammar är vackert.
  Portören påminner mig om Kullamannen...

  SvaraRadera
 6. Åh vilken fin! Sån vill jag också hitta på loppis. men... vi har hittat massa annat på loppis iof sig. Gröna ting och sköna ting!

  Vilken härlig hörna du har där!
  Nu ska bara solen komma fram så vi får fortsätta trädgårdsjobb. Här ska målas massor också... Pust o stön, det får nog maken göra! hihi..

  Kram och ha en fin sommar!
  Linnea

  SvaraRadera
 7. Det känns som att du kommer att ha flera mysiga platser att slå sig ner på när du är klar!
  Gillar din trädgård=))

  Stor kram till dig/Hannis

  SvaraRadera
 8. Men vilken bra idé att stamma upp sådär. Ser jättebra ut!

  Jag flyttade lite växter i går och satte en dörr mot en buske. Vilka idéer man kan få.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!