måndag 5 augusti 2013

Giftig skönhet

Att fotografera i kvällssol är inte det lättaste, men håll med om att hon är utomjordiskt skön, trädgårdsstormhatten jag planterade alldeles nyss. Kronbladen har en underbar lila nyans och de outslagna knopparna hänger i luften som härliga små krusiduller. Underbar, underbar!


Stormhatten hör förvisso till en av de giftigaste trädgårdsblommorna, men vem skulle å andra sidan få för sig att äta den? Kan inte erinra mig om att jag hört talas om en endaste person i modern tid med stormhattsförgiftning som dödsorsak. Ja, inte i omodern tid heller, för den delen. Växten är nog helt enkelt inte så aptitlig.


Man kanske skulle skriva en deckare, där offret ätit omelett preparerad med stormhatt. Något för Läckberg och kompani att fundera på, hehe!

7 kommentarer:

 1. Jättefin är den! Min mormor kallade den humleblomma för det är tydligen nästa bara (eller bara) humlorna som kommer in i blomman.
  Ytterst få förgiftningar sker genom växter och det är ju bra. Jag pratade med giftinformationen ett par gånger när Oscar var liten för han åt en del han inte skulle. Passade då på att fråga lite mer när jag ändå hade dem på tråden :)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen5 augusti 2013 21:31

  En serie kanske, där avsnitten kan heta, ringblomma, fingerborgsblomma, smörblomma, riddarsporre och liljekonvalj... Jag hade läst dem ;)

  SvaraRadera
 3. Helt underbar! Stormhatten är en klar favorit! :-)

  SvaraRadera
 4. Men vackra är de, de där stormhattarna. Vi hade sådana i vårt tidigare hus och jag älskade den där blålila färgen.
  Kram Christina

  SvaraRadera
 5. Jättefin! Jag har en klättrande variant som är mörklila, nästan svart. Trevlig blogg du har!

  SvaraRadera
 6. Tycker du själv ska skriva en deckare. Eller kanske t.o.m. en bästseller! Snart är det höst och vinter och nåt ska du ju göra ;)

  SvaraRadera
 7. BESTseller så klart. Inget annat :) Skyller på värmeslag...

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!