söndag 11 augusti 2013

Portör och källarstädning

Helgens loppisfynd blev ännu en grönmålad portör, av något större modell än den jag har sedan tidigare. Jag vet inte varför, men det är något visst med portörer som jag gillar så mycket. Tanken att någon har gått runt med en sådan här i naturen och samlat olika blommor och växter känns trevlig på något sätt. En bortglömd hobby hos nutidens människor?


Tills vidare får portören hänga i min uppstammade hasselbuske, tillsammans med den andra. Kan hända får de flytta inomhus när renoveringen av smatten är klar, men man vet aldrig.


Dagens projekt har varit att sopa och skura av nere i det källarrum som ska bli bad/tvättstuga. Det känns som om det har varit det tråkigaste jobbet på att-göra-listan, så det känns extra skönt att ha fått det gjort. Nu kan vi börja måla väggar och sedan är det bara golvet som ska in, innan vi är redo för inredning. Härligt!

8 kommentarer:

 1. Jag kanske är obildad, men har varken sett eller hört talas om det tidigare.
  Här har vi haft en grå söndag, men inte något regn ännu.
  Ha en fortsatt fin dag
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Flitiga ni varit. Portören är riktigt fin. Du skulle bara skaffa dig en växtpress också :)

  SvaraRadera
 3. Så fin den här och härligt grön! Ja, det sättet att samla växter tillhör nog en annan tid! Jag tror att för längesen ingick det i biologiundervisning - att samla växter, pressa dem och klistra in dem och sedan namnge dem på latin!

  Nej, riktigt så gammal är jag inte, men några generationer före mej gjorde så.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen11 augusti 2013 18:37

  Nämen så fin! Hur kunde jag missa den? Lite chockad är jag allt att ni tog källaralternativet, gått o avundats er dag i soffan ;)

  SvaraRadera
 5. Sån har jag med!
  Visst är de gröna portörerna underbara..............min står i butiken med en grön växt och växtblad i.
  Dina hänger fint där i trädet........

  Kramar till dig fröken,
  Anneli

  SvaraRadera
 6. Det är nog en bortglömd hobby och få vet väl ens att det heter portör...

  SvaraRadera
 7. Jag köpte en rostig portör för några år sedan på loppis, men hade egentligen ingen aning om vare sig namn eller användningsområde. Kul att få veta det nu!

  SvaraRadera
 8. Verkligen kul med portören. Har nog aldrig sett en sådan på riktigt. Förstår att skrubbjobbet är tråkigt, gäller verkligen att hålla fokus på målet när man har så tråkiga uppgifter. Liza

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!