torsdag 15 augusti 2013

Renoveringsrapport

Det nya 3-glasfönstret har äntligen kommit på plats i smatten idag, vilket även har medfört att all panel har kunnat sättas upp. Det blev stående panel till slut, vilket skapar en himla snygg övergång mellan tak och vägg, om man inte vill sätta taklister. (Vi får se hur vi gör med det.) Det välvda taket har verkligen blivit snyggt! Lister och foder ska på, men sen är det inte mycket mer som snickaren ska göra här ute. Än så länge känns det lite bastulikt, men man får försöka föreställa sig det hela målat och klart. Jag kan knappt vänta!


På utsidan ska foder upp runt fönstret, vindskivorna ska bytas mot de färdigmålade som ligger i ladan och väntar och den ojämna kanten nertill ska jämnas till. Och tänk så skönt det ska bli att få städa bort alla skräphögar...


Det gamla enkelglasfönstret har redan hittat ett nytt användningsområde nere i köksträdgården. Just nu är det mest "for show" för att jag tyckte det var lite kul att testa det, men nästa år kan det nog bli en riktig drivbänk om vi bygger upp med ett par pallkragar till.


Nu är gräset klippt för första gången på 6 (!) veckor och jag gör mig redo i soffan för säsongens sista Ernst. Säga vad man vill om den mannen, men jäklar vad snyggt det där orangeriet blir. Och jag har flitigt antecknat flera NCS-nummer på nya gröna favoriter!

5 kommentarer:

 1. Det är ju bra när man hittar återanvändningsområde så snabbt ;). Blev kanonbra med nya fönstret och panelen.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen15 augusti 2013 20:56

  Ja jädrans så fint det blir! Både hos er, ute som inne och hos allas vår Ernst! Mums!

  SvaraRadera
 4. Tror det där kommer att bli riktigt fint när det är målat och klart. Kul med det gamla fönstret i trädgården. Gillar när saker som tas bort återbrukas och får nytt liv. Liza

  SvaraRadera
 5. Oj, så fint det blir och säkert mycket fräschare än tidigare förstås. Jag han tro att du är trött på allt skräp. Så skönt att få ordning på torpet!

  Så fint med en drivbänk till våren!

  Ja, visst är Ernst fantastisk! Så mycket fint han har gjort med detta orangeri, och jag förstår om du är lyrisk över den gröna färgen - det är jag också! Så himla snyggt!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!