lördag 7 december 2013

Första snön

Det var en ihärdig gosse, den där Sven. När vi gick och lade oss sent igår kväll så blåste det fortfarande riktigt rejält utanför huset. Med stormen kom den första snön, och stora delar av den ligger kvar idag med. Jag har kluvna känslor till snö, men måste medge att det onekligen gör världen lite vackrare så här i advent.


De hårda vindarna har slipat snön till is, och gatan utanför vårt hus har förvandlats till rena rama glaciären. Innan de hade hunnit sanda igår kunde vi stå i fönstret och kika på alla bilar som försökte ta sig uppför backen, men som fastnade på mitten med spinnande däck och inte kom någonstans. 


Idag skiner solen och stormen har bedarrat. Solhäll har klarat sig bra den här gången, men det ligger pinnar och annat löst skräp lite varstans i trädgården. Skatorna får mycket material att bygga bo med i vinter!


Awakening-rosen har fortfarande gröna blad och till och med knoppar på ett par kvistar, men nu får nog till och med den kapitulera och inse att det är vinter på riktigt.


Vi hade egentligen planerat en biltur till Blekinge idag, men valde redan igår eftermiddag att inte trotsa de isiga vägarna i onödan. Det får bli en lördag hemma istället. Kanske är det dags att börja fundera på årets julkort. Inomhusaktiviteter får det nog iallafall bli!

(Dagens bilder är tagna av min man. Fröken Grön fryser om tårna och ville inte gå ut!)

8 kommentarer:

 1. mysigt.
  Ha en fortsatt fin lördag.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Ni fick nog värsta sleven av Sven och lite snö dessutom! Här klarade vi oss ganska bra, eller så märkte jag inte mycket av vindarna, nu när jag bor i lägenhet.
  Lite snö fick vi också - och så mycket ljusare det blev! Nu kan det räcka med snö, kan man ju tycka!:)

  Solhäll klär verkligen i vitt! Så jullikt och fint det ser ut!

  Ja, skönt att hålla sej inomhus!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen7 december 2013 20:13

  Tack för idag!

  SvaraRadera
 4. Skönt att ni klarade er lindrigt undan i stormen. Jag har också ett komplicerat förhållande till snön, vacker att titta på men sedan jag flyttade ut på landet tänker jag bara på att den måste skottas också. Liza

  SvaraRadera
 5. Visst blir det ljusare med snön. Och det verkar bli mera av den varan i morgon...

  Vi hade också tänkt oss en biltur söderut, men valde att stanna hemma då vägarna har polerats blanka av stormen. Även här har dagen ägnats åt julkort. :-)

  Adventshälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Äntligen fick ni lite äkta julsnö! Visst blir det ljust och fint!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!