måndag 2 juni 2014

Loppis i Knislinge

Vid lunchtid igår gled vi över till Knislinge idrottsplats för sommarens första stora utomhusloppis. Där är det tradition att man får gå runt och titta på sakerna i lugn och ro en halvtimme innan startskottet går. Därmed inte sagt att det är någon som helst garanti för att man får köpa de grejer man spanat in, men det tar iallafall bort en del av det där "springa-som-yra-galningar-momentet". Dessutom är det inte alltid först-till-kvarn som gäller, utan det finns utrymme för budgivning om det är fler än en intressent på vissa grejer. Ganska schysst för alla inblandade kan man tycka, i synnerhet den arrangerande idrottsföreningen som får in mer slantar på det sättet.


Vi kom hem med lite småplock. Terracottakrukor går ju alltid åt, och maken glädjer sig redan åt att kunna göra årets äppelmos i en rejäl mosvagga. Jag sneglade på en makalöst fin turkosblå träkista, men den blev det budgivning på från flera håll. Det glädjer mig ändå att den hamnade på ett bra ställe, nämligen här! Kanske hamnar den i något fint tidningsreportage framöver? 

7 kommentarer:

 1. Kul idé det där med budgivning.
  Det har jag aldrig varit med om.......det fungerar alltså?

  Jag har inte varit på någon loppis sedan Megamegaloppisen.......fick liksom en stor loppisdos då som nog räcker ett tag..............

  kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Sådana där små gröna flaskor går inte av för hackor. Jag har en stor samling gröna flaskor av olika sorter...man kan aldrig någonsin få för många sådana./Lilla gumman

  SvaraRadera
 3. Verkar som om ni har gjort lite fynd! Så trevligt! Kul twist på loppiset förresten - visning och budgivning. Det borde andra ta efter.

  Ha en fin vecka!
  /E

  SvaraRadera
 4. Jag längtar efter loppisar, inte för att jag egentligen behöver något men det är den där lilla adrenalinkicken ... när man hittar något man inte kan leva utan för nästan inga pengar alls. Fina fynd!

  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Vilken flax du hade ändå! Så jätteläcker den stora gröna glasvasen är! Ja, jag har snöat in lite på grönt glas, som du kanske har märkt, sen jag hittade min runda, gröna vas på loppis.
  Vilken jättefin mosvagga och så genuin i trä! Min funkar även om den är av plast, men inte så snygg.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Vilka fina fynd! Ja, nu börjar loppissäsongen! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 7. Farligt att ha oss på samma loppis ;) Dina fynd är precis i min smak! Den där gröna vasen spanade jag också in. Men nu vet jag ju att den hamnade i ett vackert litet hus!

  Kram till dig!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!