torsdag 5 juni 2014

Sommarregn

Långhelg igen. Fast för mig är det precis som vanligt om torsdagkvällarna. Nog borde det finnas en regel i arbetslagen som säger att man får välja en annan dag att ta ledigt, om helgdagen infaller på ens redan schemalagda lediga dag? Hmmm... Undra vilket parti som kommer driva den frågan i höstens val? 


På Solhäll tjuvstartar vi nationaldagsfirandet redan ikväll med invigning av vår nya klotgrill, tillsammans med några av makens kollegor. Trevligt! Förvisso faller ett stilla sommarregn över "Glesbygd", men vad gör väl det? En mer svensk tradition än att det regnar i tid och otid finns det ju nästan inte!

4 kommentarer:

 1. Grill är gött!

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för svaret angående trädet i förra inlägget!
  Vill bara kommentera ang din arbetstid. Vet inte vad du arbetar med, men om du t.ex. arbetar 80% med en ledig dag i veckan och en helgdag infaller på just den dagen, bör du arbeta 80% av vad en heltidstjänstgörande gör just den veckan. Alltså 80% av 80%. Du bör få tid "tillgodo". Å andra sidan kan du bli "skyldig" tid om en helgdag infaller på din arbetsdag. Då arbetar du ju mindre än 80% av vad de heltidstjänstgörande gör den veckan! Krångligt? Nä! Kolla vilket avtal ni har. Reagerade eftersom jag är gammal personaladministratör.
  I övrigt regnar det i Göteborg också! /Siv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant kommentar! Det där får jag kanske kolla upp!

   Radera
 3. Lite regn, vad gör det i glada vänners lag.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!