måndag 7 juli 2014

Vattenho

Mitt i gårdagens hetta besökte vi en bymarknad med loppis i Hökön, som ligger en bit in från väg 23 mellan Osby och Älmhult. Varmt som attan var det som sagt, men samtidigt också en hel del trevligt att titta på. Vi hittade en vattenho i stengods från Höganäs Keramik, som enligt säljaren har tjänat som dryckesplats för grisar en gång i tiden. 


Här hemma får den samla regnvatten under ett av hörnstuprören på baksidan. Trevligt med ännu ett vattenblänk i trädgården, och fåglar och smådjur blir säkert glada att hitta ytterligare en badplats.


Idag fortsätter den tryckande värmen, men nu mulnar det faktiskt på lite grann. Kan man hoppas på att det blir lite åska som rensar upp luften lite grann, månntro?

7 kommentarer:

 1. Jag antar att åskvädret som vi hade här har dragit vidare mot er. Solen är på väg tillbaka här och jag ska kika i regnmätaren hur mycket som kom i skuren.
  Mycket snyggt tråg. Alltid bra att kunna ta till vara på regnvattnet.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Än inget regn, blir väl till att vattna för säkerhetsskull liksom 💚 kul att se er nere på byn ikväll. Men skrämmande lite folk det var där 😳

  SvaraRadera
 3. Så fin! Kan tänka mig att den passar finfint i er trädgård.

  Förresten så tror jag taket blir kanonbra! Don't you worry! :-)

  Ha det bra

  SvaraRadera
 4. Ja, här har det regnat....massor....verkligen massor! Och åskat har det också gjort. I morgon hoppas jag på sommarväder igen!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 5. Hej Fröken Grön!

  Det är första gången jag kikar in här. Blev helt förtrollad. Vilket vackert hus och hem. Kan tänka mig att trädgården är sagolik med alla rosor. Längtar själv till den dagen jag kan flytta från förorten till landet.
  Trädgårdsdrömmarna är många och att få inspiration från andras bloggar är kul. Har du tips på några bra loppisar?
  Ditt fynd och tankarna kring det är helt i min smak.

  Varma sommarhälsningar
  Charlotte

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt vattenkar! Kan väl knappast gå att hitta vackrare. Beundrar er som orkar ta er till loppis och marknader :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!