måndag 4 augusti 2014

Krasse i slänten

Det färgstarka temat i köksträdgården får sin fortsättning i dagens inlägg. I höstas fick jag krassefrön av mamma, och efter att ha slängt på några säckar jord i den karga slänten upp mot våra förträffliga grannar i norr, så pillade jag ner alla frön där i början av sommaren. Jag har varit ganska snål med vatten i sommarvärmen, men det har ändå blivit riktigt frodigt i slänten. Och med inslag av härligt orange!


Krassen är som allra grönast och frodigast i hörnan mot komposten. Jorden är nog extra näringsrik där, kan jag tro! 


Bakom månadssmultronen flätade jag ett litet pilstaket tidigare i våras. Mellan gruset och bergsknallen har jag lagt ett litet stenröse, som egentligen inte fyller någon annan funktion än att jag tycker det är himla vackert med sten mot grus. Det flätade klätterstödet är egentligen helt fallfärdigt och fyller inte heller någon som helst funktion, annat än att jag tycker det är väldigt charmigt och "köksträdgårdigt". Allt i köksträdgården är egentligen ganska ogenomtänkt. Här bara blir det!


Loppisprylar finns det gott om i köksträdgården, som korgar och terracottakrukor. Här kan man maxa på ganska rejält och komma undan med det, tycker jag. More is more, helt enkelt.


Gamla brandpumpar är alldeles utmärkta att stoppa pelargoner i!


Krassen fungerar utmärkt som "kuliss" till hela härligheten. I höst tar jag egna frön, så att jag kan upprepa konceptet även nästa år.

4 kommentarer:

 1. Den förträffliga grannen i norr 😂4 augusti 2014 19:21

  Det blev verkligen super med krassen i slänten! Gillas skarpt!

  SvaraRadera
 2. Det ser verkligen grönt och frodigt ut i din lilla krasseplantering. Jag gillar verkligen krasse. Kanske mest för att mormor alltid hade det på landet. I år har de faktiskt börjat blomma fint här hos mig också.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så fint!
  Som en mjuk bädd.

  Krasse är en av mina favoriter.
  Har alltid tyckt att den är så enkel.
  Men i år...av alla frön jag petat ner så blev det bara en rackare=))

  Må så gott//Hannis

  SvaraRadera
 4. Vilken gudomligt fin och frodig krasse du har! Min fick små svarta djur på sig som käkade upp hela härligheten... Förra året åt mina kräftskive-gäster upp hela härligheten då de fick veta att både blommor och blad var ätbara... Mycket vackert att dekorera mat med!

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!