tisdag 5 augusti 2014

Melon i pallkrage

Här hemma har vi levt på vattenmelon (köpt sådan) så gott som varje dag i sommar, ibland både till lunch och middag och gärna i en grön sallad med fetaost. När jag fick erbjudande av en kollega att komma och hämta melonplantor hos henne veckan efter midsommar, så kunde jag naturligtvis inte tacka nej. Hur coolt vore det inte att kunna skörda sin egenodlade melon?! En planta hamnade hos grannarna och en hamnade i en av pallkragarna i vår köksträdgård. Jisses, som den brer ut sig!


Och tänk, på en av rankorna sitter det minsann en liten melon! Förvisso inte större än en pingisboll än så länge, men ändå. Jag har varit brutal och knipsat av alla andra små blivande bollar för att ge den här enda lilla krabaten en chans att växa till sig ännu mer. Kanske borde jag knipsa av några överflödiga rankor också, så att all näring går till rätt ställe och inte till en massa onödiga blad. Vad tror ni?


Det återstår väl att se hur långt den lilla melonen kommer. Förhoppningsvis är det tillräckligt mycket sommar kvar för att den ska ha en rimlig chans. Grön sallad kan vi också plocka i vår egen köksträdgård, men hur i allsindar gör man när man odlar fetaost?? (Hihi!)

9 kommentarer:

 1. Bara till att skaffa några får till moraset! Du måste komma o kolla på melon(erna) på denna sidan häcken 😳 fattar nada hur stora de är, lovar att en bit är tingad till dig!

  SvaraRadera
 2. jag har också planterat vatten melon i år, så roligt. En del meloner har blivit gaska stora (tycker jag i alla fall).
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Spännande med melonen:) Hoppas ni hinner få äta den!

  SvaraRadera
 4. Häftigt! Jag har provat men inte fått något.....:(

  SvaraRadera
 5. Vad häftigt! Jag har squash för första gången i år, men har inte skördat någon ännu. Men melon, det vore något det.

  /Jenny

  SvaraRadera
 6. Vad häftigt! Jag har squash för första gången i år, men har inte skördat någon ännu. Men melon, det vore något det.

  /Jenny

  SvaraRadera
 7. wow... spännande! Hoppas den växer till sej rejält!

  SvaraRadera
 8. Om sommaren inte riktigt räcker så gör du kanske ett skydd av väv till den? Och lägger opp den på en kruka så inte sniglarna kommer och provsmakar :)

  SvaraRadera
 9. Kan kanske vara en idé att bygga en liten melonbänk till den? Fyra reglar nerstuckna i hörnen och fönster ovanpå det. Vi hade en liten mini-melon förra året och fick den ätbar med det, men det var ju inte precis en sån här sommar då...

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!