lördag 11 juli 2015

Hållare för snören

Idag hade vi vänner på besök från Blekinge och körde en rejäl antik- och loppisturné här i krokarna. Sex olika ställen hann vi avverka innan vi var klara, och hade det bara varit öppet lite längre på andra ställen så hade vi säkert hunnit med ännu fler. Bilen var ganska välfylld när vi var klara, får jag säga. Mitt favoritfynd för dagen var inte direkt något loppisfynd, utan snarare en antikvitet: En hållare för snören från 1845. Grönmålad och klar!


Jag kan bli pinsamt kär i materiella saker. Det här är en sådan sak! Jutesnöret har jag rullat på själv, och jag tänker att hållaren faktiskt ska få komma till praktisk användning framöver. Nu kommer jag nog inte våga låta den stå ute i regn och rusk, men den kanske kan få flytta ner till växthuset. Där kan den säkert komma väl till pass när jag ska knyta upp en tomatplanta eller två. I vinter så kanske den hamnar på mitt arbetsbord i pysselrummet.


En trälåda och en stor kruka till växthuset hittade jag också, men de ville inte vara med på bild. Krukan (som var vit) står just nu i ladan på tork efter ommålning med svart linoljefärg. Den dyker säkert upp på någon bild framöver!

4 kommentarer:

 1. Supersnygg snörhållare! Så perfekt i färgen!
  Ja, du hittar alltid så fyndiga saker!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Åh, den hade jag velat ha i pysselrummet!!!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag njutit av dina finna bilder och läst dina inlägg är som en trevlig underhållande inrednings och trädgårdsbok. Jag blir så imponerad för du hittar helt underbara saker och kombinerar dem så vackert, hemma hos mig hade de inte hittat sin palts jag är tyvärr lite värdelös både på sånt med inredning och snygga foton men njuter desto mer av er som kan . Tackar" Ha en go lärdagskväll kram Monica,
  PS,oh den fina snörhållaren ,, sådan önslar vi nog alla till hobbyrummetDs,.

  SvaraRadera
 4. Älskar snörhållaren - så vacker! Nu får du leta efter en spole till på loppisarna framöver :-)

  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!